Aanmelden introtrainingen- Sign in for open rugby practise

Voor iedereen die rugby wil proberen organiseert RC Wageningen introductie-trainingen van dinsdag 11 september tot en met dinsdag 16 oktober. In zes weken leer je alles over rugby en de gezelligheid er omheen! Dus trek je (oude) sportkleding en (noppen)schoenen aan en dan zien we je op dinsdag 11 september. We verzamelen om 19:30 uur in het clubhuis en trainen dan van 20:00 – 22:00 uur ! Kosten zijn €5, waarbij een bitje en biertje zijn inbegrepen. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar intro@rcwageningen.nl.

For anyone who wants to try rugby, RC Wageningen organizes open training courses from Tuesday 11th September to Tuesday October 16th. In six weeks you learn everything about rugby and the fun around it! So put on your (old) sportswear and  shoes with studs and we’ll meet on Tuesday September 11th. We gather at the clubhouse at 19:30 and train from 20:00 – 22:00! Costs are € 5, with a bit and beer included. You can register by sending an e-mail to intro@rcwageningen.nl.

Guppentraining

Hieronder vind je wat foto’s van de guppentraining van 18 april. Hoge resolutie exemplaren zijn te verkrijgen via je lokale guppentrainer.

 

Matige start met sterk einde voor rugbydames WAD 2.0

IMG-20150223-WA0001Met een grotendeels uit voorwaartsen bestaand team vertrokken de rugbydames van WAD 2.0 op zondag 22 februari naar Nijmegen voor de inhaalwedstrijd tegen de Ladywasps. Het beloofde een mooie dag te worden met een heerlijk potje rugby in het vooruitzicht. Aangekomen in Nijmegen bleek de zon helaas niet door te komen. Dit drukte het enthousiasme echter niet en na een stevige warming-up waren de dames dan ook klaar voor de wedstrijd.

 

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd kenmerkte zich door matig spel van WAD 2.0. De verdediging was slordig en er werd weinig gecommuniceerd. De Ladywasps maakten hier gretig gebruik van waardoor de dames van WAD 2.0 al snel drie tries om de oren kregen.
Na deze tries kwam er wat meer pit bij de dames van WAD 2.0 wat tot verschillende aanvallen leidde. De sterke verdediging van de Ladywasps stond echter niet toe dat de dames de eerste helft nog een try drukte. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het spel even stilgelegd i.v.m. een heftige blessure van een van de Ladywasps (scheenbeen- en enkelbreuk).
Tijdens de rust is er een knop omgegaan bij de dames van WAD 2.0 want de tweede helft speelden ze sterk. Er werd beter gecommuniceerd en de dames waren veel sterker in rucks. De snel opvolgende rucks werden al snel beloond met de eerste try voor de dames van WAD 2.0. Deze try werd gedrukt door Christel Mehagnoul. Zij werd later ook door de Ladywasps uitgeroepen tot woman of the match van de tegenstander.
De rest van de tweede helft bleef WAD 2.0 sterk zowel aanvallend als verdedigend. Helaas bleef het bij één try. De uiteindelijk eindstand is 51-5. WAD-je van de wedstrijd is wrecking ball Willeke Gussinklo, met name door haar sterke voorwaartsenwerk. Speciale vermelding is er voor Sacha van Dalen die als super sub meespeelde.
Volgende week treden de dames aan tegen de All Blues. Ook dit belooft een mooie wedstrijd te worden waarin de dames moeten laten zien wat ze in hun mars hebben.

Verslag Herenuitje

Ede

‘k Woon in Ede, boze droom
Het leven is daar saai en sloom
En tevens woest. En tevens leeg
Zodat ik een depressie kreeg
En ook eczeem en wat niet al
Een maagsteen, nierzweer, haaruitval

’t Is geen dorp, ’t is geen stad
Maar een groot en gapend gat

De domheid schreeuwt er van de daken
Ongeschooldheid is in tel
Ze munten uit in herrie maken
Per man tienduizend decibel
Een gevoelig oor wordt aangerand
Daar in Ede, Gelderland

’t Is geen dorp, ’t is geen stad
Maar een groot en gapend gat

De mannen? Zware onderkaken
Dom. Luidruchtig. Grofbesnaard
Van de vrouwen moest ik braken
Hun dikke lijven, zwaar behaard
Ik kan persoonlijk niet genieten
Van een stel behaarde tieten

’t Is geen dorp, ’t is geen stad
Maar een groot en gapend gat

Elke burger, burgeres
Heeft er een woordenschat van zes
Hun dialect klinkt als de prut
Van een verstopte gootsteenput
Hun taalgebruik heeft er de zwier
De schoonheid van bevlekt toiletpapier

’t Is geen dorp, ’t is geen stad
Maar een groot en gapend gat

Als zich een grote knal laat horen
Veroorzaakt door een zware bom
Dan is aan Ede niks verloren
Als ik levend uit de krater kom

’t Is geen dorp, ’t is geen stad
Maar een groot en gapend gat