Wil je wel eens kennismaken met Rugby?

English version below
Het nieuwe rugby seizoen is weer begonnen! Voor iedereen die rugby een keer wil proberen organiseert Rugbyclub Wageningen introductie trainingen van dinsdag 12 september tot dinsdag 17 oktober. Zes weken lang, op dinsdag, kun jij alles over rugby leren en natuurlijk deelnemen aan de gezelligheid daaromheen!
Dus trek je (oude) sportkleding aan en dan zie we je op 12 september, om 19:45 verzamelen en dan trainen van 20:00 – 22:00!
Vragen of wil je meer informatie? Mail naar intro@rcwageningen.nl
ENGLISH
The rugby season has started again! For everyone who wants to give rugby a try organizes Rugbyclub Wageningen introduction trainings from tuesday 12 september until tuesday 17 oktober. For six weeks, on tuesdays, you can learn everything about rugby and join the social activites at the club!
So put on your (old) sportsclothes and we will see you on the 12th of september, we assemble at 19:45 and will train from 20:00 – 22:00!
Questions or want to know more? Mail us at intro@rcwageningen.nl

Wedstrijdverslag 4 december 2016 dames

Afgelopen zondag was de laatste ‘Super Sunday’ van 2016. En wat voor één! Voordat de Wageningse dames konden beginnen aan een warming-up, hadden de ‘Purple Panthers’ een overwinning weten te boeken tegen ’t gooi 4. Waardoor ze van de laatste plaats af zijn gekomen! Of dit de dames heeft geïnspireerd, de teammeeting van een poosje geleden of het vooruitzicht op de komst van Sinterklaas, de dames in het paars begonnen hoe dan ook sterk aan de wedstrijd tegen RUS 2. Er stond een relatief onervaren lijn. Maar met Judith op fullback (welkom terug!), Femke als flanker, Connie als tweede rijer en Marjolein (in de tweede helft) als eerste center, stond er menig rugbyjaar op het veld. De eerste werd gekenmerkt door aanvallend spel, de dames van Wageningen waren met name op de speelhelft van RUS te vinden. Geheel tegen de verhoudingen in, viel de eerste try aan Utrechtse zijde. Even later werd de stand rechtgetrokken door een mooie try van Manon. Hoewel haar eerste try een voorwaartse-try was, kan deze als de eerste back-try van Manon de boeken in. De conversie werd raak geschoten door Eline. De volgende try viel ook aan Wageningse zijde en kwam op naam van Femke, die met een schitterende run door de verdediging van RUS heen brak. Even later ging het wat meer gelijk op. De scrums van RUS waren erg sterk. Mede daardoor werd een try gescoord door de Utrechtse dames. Het antwoord daarop volgde snel, met een try van de Wageningse scrumhalf en tevens captain, Piet. En vervolgens een try van Romy die zich dankzij haar lengte samen met de bal, na een schitterende run van debutant Siri, nog net over de lijn kon werpen. De eindstand werd bepaald door de Wageningse captain, die haar tweede try van de wedstrijd op haar naam schreef (27-10). Als ik de wedstrijd in één woord zou moeten samenvatten zou het off-load zijn, al mochten de hand-offs er ook zeker wezen. Siri, die haar eerste wedsrijd speelde, werd benoemd als ‘woman of the match’ door zowel RUS als RCW. Twee keer ‘woman of the match’ kwam in dit geval niet zo verkeerd uit, zo kon Siri laten zien dat ze best een biertje in één keer op kan drinken. Ruimte voor verbetering laten we maar zeggen.  De derde helft werd wederom ruimschoots gewonnen door de dames uit Wageningen, door zowel het enthousiasme van de Wageningse dames als de zangskills van ‘oud-lijk’ Connie. En toen Sinterklaas binnen kwam na de (moeizaam) gewonnen wedstrijd van Heren 1 was de ‘Super Sunday’ helemaal compleet. Volgend weekend zijn de Wageningse dames te vinden in het prachtige Brugge voor een vriendschappelijk potje rugby. De volgende competitiewedstijd staat op de planning voor 18 December, uit tegen de Hookers in het pittoreske Middelburg.

Wedstrijden 13 november Senioren

Drie teams van Rugby Club Wageningen spelen zondag 13 november.

13:00 uur: Ons combinatieteam CL The purple Panthers speelt tegen RFC Haarlem 4 op het van der Aart Sportpark in Haarlem Noord.
14:00 uur: De heren spelen op Sportpark de Bezelhorst in Doetinchem tegen DRC Wild Rovers 1.
14:30 uur: Het damesteam speelt thuis op Sportpark De Zoom tegen CL BRC / REL / Dord 2.

Hoe Eindhoven te vroeg en Wageningen te laat was

De wedstrijd van de Wageningen dames tegen Eindhoven startte op zondag 6 november niet helemaal volgens plan. De wedstrijd zou volgens onze uitnodiging om 14:30 uur beginnen, maar op e-rugby stond de tijd van 13:00 uur.  Zo stonden de dames van Eindhoven om kwart voor 12 al te trappelen voor het clubhuis. Gelukkig was Hans al aanwezig, omdat hij de rotzooi op stond te ruimen na de inbraak van zaterdagnacht. Hans regelde dat het Wageningen-team in no-time opgetrommeld werd. Uiteindelijk werden ook de lines-men en de ref op tijd bereikt . Nadat alle Wageningen speelsters uit de hele omgeving werden opgehaald en binnengesleept kon de wedstrijd met 15 tegen 15, om 13:30 beginnen. 

We praten niet meer over de eerste helft. Laten we stellen dat er veel geleerd werd.

In de tweede helft weerde Wageningen zich kranig. Uiteindelijk werd als één team geknokt voor iedere bal en iedere meter. Het grootste deel van de tweede helft werd gespeeld op de helft van Eindhoven. Met de creatieve opstelling op basis van de beschikbare spelers was er ook een boel te proberen en te leren. Jolien was eerste center en speelde daar zeer verdienstelijk. Jolien op snelheid is niet door één tegenstander te tackelen, dus ze wist in haar eentje de fly-half en eerste center te binden.

Uiteindelijk speelde iedereen een goede wedstrijd. Kim maakte alle tackles op mensen op snelheid, Bo als full-back pakte iedereen die per ongeluk doorbrak en als er dan nog iemand op snelheid doorliep omdat ze vanuit een off-load een bal had gekregen, dan was daar altijd Eline nog. Eline was de enige die de hele wedstrijd aan stond en haar longen uit haar lijf liep om alle doorgebroken en buitenom lopende spelers te achterhalen. Zij werd dan ook zeer verdiend alweer “woman of the match”.

Eervolle vermeldingen zijn er natuurlijk ook voor alle anderen die 80 minuten keihard gewerkt hebben om in de tweede helft de verdediging dicht te houden. Belangrijker nog, er werd in de tweede helft veel aangevallen door Wageningen. Scrums werden against head gewonnen, mauls werden 10 meter de helft van Eindhoven op gezet en rucks werden met gemak gewonnen.

Het mocht uiteindelijk niet baten. Ondanks een goede tweede helft verloor Wageningen ook de tweede helft met 0-7. Jammer dat er in de eerste helft al 69 punten gemaakt waren door Eindhoven…

De derde helft werd uiteraard gewonnen door Wageningen, waarmee de dames van Wageningen nog steeds ongeslagen zijn in de derde helft.

 

September 13th starts the introductioncourse Rugby: Tackle a real sport!

Are you looking for a teamsport? aren’t you afraid for some contact? Do you fancy some fun and a nice third half?

Than you should try rugby! Rugby Club Wageningen invites you, ladies and gentlemen. Our teams are exits of students and non-students with different nationalities. Every Tuesday and Thursday training will start at 8pm. and end at 10pm. Afterwards we drink and talk in our clubhouse ‘De Stal’. Most Sundays we we play our matches which always end in a third haf with drinks, songs and ‘gezelligheid’.

So come and tackle a real sport and try our introductioncourse. Certainly when you never have played rugby before. The introduction starts September 13th and will show you the ropes in 6 weeks. These will start at 7:30pm at Sportpark de Zoom. Zoomweg 6, Wageningen.

Form more information mail: intro@rcwageningen.nl

Facebook: https://www.facebook.com/rcwageningen

We see you there!

Vanaf 13 september introductiecursus rugby: Tackle eens een echte sport!

Heb je zin om een teamsport te doen? Draai jij je hand niet om voor een contactsport? Wil je gezelligheid naast je sport en leuke 3e helften?

Kom dan rugbyen! Rugby Club Wageningen ontvangt je met open armen. Zowel het heren- als dames zijn van harte welkom. De teams bestaan uit een mix van studenten en burgers. Elke dinsdag en donderdag wordt getraind van 20:00 tot 22:00 die afgesloten worden in ons clubhuis, ‘De Stal’. Bijna elke zondag spelen wij onze wedstrijden. Dit wordt altijd afgesloten met een biertje, een liedje en veel gezelligheid!

Tackle eens een echte sport en kom langs! Heb je geen ervaring, doe dan mee met onze introductietrainingen. Deze begint 13 september en zal je in 6 wekelijkse trainingen klaarstomen om het team mee te doen. De training zal om 19:30 beginnen op Sportpark de Zoom, zoomweg 6, Wageningen. Meedoen met de trainingen kan altijd, de intro is niet verplicht maar is wel aan te raden.

Voor meer informatie: intro@rcwageningen.nl

Facebook: https://www.facebook.com/rcwageningen

We zien jullie op de trainingen!

Veel animo voor lente rugby introductiecursus

Vanaf dinsdag 15 maart tot dinsdag 5 april vindt voor de tweede keer dit seizoen een introductieperiode plaats waar geïnteresseerden kennis maken met de sport rugby. Na het succes van de introductieperiode in september was het nu de beurt aan de echte bikkels die in de Hollandse winter het spelletje wilden leren. En die bikkels waren er! Maar liefst 29 enthousiastelingen meldden zich voor de eerste training en hadden er zin in.

De training ging van start met een presentatie over de sport en de club zelf. Daarna was het snel omkleden en zelf proeven wat rugby inhoud. Op het veld werden zij overgeleverd aan de twee ervaren trainers en ging men meteen van start met een goede warming-up en volgde er een leuke en leerzame training.

Na 2 uur rennen, tackelen en passen met de ovale bal, verplaatste iedereen zich naar het clubhuis. Hier werden onder het mom van de ‘derde-helft-training’ nog veel verhalen en ervaringen uitgewisseld tussen de introducees en de leden. Al met al een geslaagde eerste introductietraining van de lente introductie van Rugby Club Wageningen.

De trainingen zullen nog duren tot en met 5 April en blijven toegankelijk voor nieuwe aanmeldingen. Voor meer info; intro@rcwageningen.nl

Dames van WAD 2.0 winnen verdiend tegen Dwingeloo

De rugbydames van WAD 2.0 speelden afgelopen zondag tegen de dames van Dwingeloo bij thuiswedstrijd in Doetinchem.

De frisse wind van afgelopen zondag hield de dames niet tegen om het rugbyveld op te gaan, ditmaal in Doetinchem. Ze namen het op tegen de dames van Dwingeloo, tegen wie er al eerder een mooie wedstrijd is gespeeld.

Ze moesten even opwarmen in het begin, maar er werd goed gescrumd en hard gemauld door beide teams. Na de eerste spannende 40 minuten hadden de dames van WAD 2.0 een voorsprong weten op te bouwen van 10 punten.

De tweede helft van de wedstrijd zetten beide teams nog een tandje bij. Na enige tijd rond het midden van het veld te hebben gespeeld, lukte het de WADjes om nog twee trys te scoren, en daarmee de wedstrijd te eindigen met 20-7!

Beide teams bedankten elkaar voor de mooie wedstrijd en deelden een goede derde helft, voor de dames van Dwingeloo weer terug naar huis gingen.

Komende twee zondagen hebben de dames van WAD 2.0 even een wedstrijdpauze. Op zondag 21 februari spelen zij de volgende wedstrijd weer, dan nogmaals tegen de Nijmeegse Obelix dames.

image-5681667
(bron: http://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/rugbydames-wad-2-0-pakken-winst-in-doetinchem-1.5681668)

Bloedstollende strijd tussen WAD 2.0 en The Dukes/Octopus.

Afgelopen zondag speelden de rugbydames van WAD 2.0 tegen The Dukes/Octopus in een uitwedstrijd in Den Bosch.

Het druilerige weer van afgelopen zondag hield de dames van WAD 2.0 niet tegen om het rugbyveld op te gaan, dit keer in Den Bosch. De wedstrijd tegen The Dukes/Octopus beloofde spannend te worden, aangezien WAD 2.0 vorige keer de winst lieten liggen op één try verschil.

Ze hebben hard gevochten, beide teams zetten een goede prestatie neer, maar na 80 minuten spelen lukte het WAD 2.0 nét niet om de winst te behalen; de wedstrijd eindigde met 34- 39 voor The Dukes/Octopus.

Na de wedstrijd deelden beide teams een biertje (of frisje) in het clubhuis van The Dukes, waar The Woman of the Match werd uitgeroepen alvorens weer huiswaarts te keren.

Volgende zondag, 31 januari, speelt WAD 2.0 tegen RC Dwingeloo in Doetinchem.

image-5660052
(bron: http://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/spannende-match-wad-2-0-tegen-the-dukes-octopus-1.5660053 )