Hoe Eindhoven te vroeg en Wageningen te laat was

De wedstrijd van de Wageningen dames tegen Eindhoven startte op zondag 6 november niet helemaal volgens plan. De wedstrijd zou volgens onze uitnodiging om 14:30 uur beginnen, maar op e-rugby stond de tijd van 13:00 uur.  Zo stonden de dames van Eindhoven om kwart voor 12 al te trappelen voor het clubhuis. Gelukkig was Hans al aanwezig, omdat hij de rotzooi op stond te ruimen na de inbraak van zaterdagnacht. Hans regelde dat het Wageningen-team in no-time opgetrommeld werd. Uiteindelijk werden ook de lines-men en de ref op tijd bereikt . Nadat alle Wageningen speelsters uit de hele omgeving werden opgehaald en binnengesleept kon de wedstrijd met 15 tegen 15, om 13:30 beginnen. 

We praten niet meer over de eerste helft. Laten we stellen dat er veel geleerd werd.

In de tweede helft weerde Wageningen zich kranig. Uiteindelijk werd als één team geknokt voor iedere bal en iedere meter. Het grootste deel van de tweede helft werd gespeeld op de helft van Eindhoven. Met de creatieve opstelling op basis van de beschikbare spelers was er ook een boel te proberen en te leren. Jolien was eerste center en speelde daar zeer verdienstelijk. Jolien op snelheid is niet door één tegenstander te tackelen, dus ze wist in haar eentje de fly-half en eerste center te binden.

Uiteindelijk speelde iedereen een goede wedstrijd. Kim maakte alle tackles op mensen op snelheid, Bo als full-back pakte iedereen die per ongeluk doorbrak en als er dan nog iemand op snelheid doorliep omdat ze vanuit een off-load een bal had gekregen, dan was daar altijd Eline nog. Eline was de enige die de hele wedstrijd aan stond en haar longen uit haar lijf liep om alle doorgebroken en buitenom lopende spelers te achterhalen. Zij werd dan ook zeer verdiend alweer “woman of the match”.

Eervolle vermeldingen zijn er natuurlijk ook voor alle anderen die 80 minuten keihard gewerkt hebben om in de tweede helft de verdediging dicht te houden. Belangrijker nog, er werd in de tweede helft veel aangevallen door Wageningen. Scrums werden against head gewonnen, mauls werden 10 meter de helft van Eindhoven op gezet en rucks werden met gemak gewonnen.

Het mocht uiteindelijk niet baten. Ondanks een goede tweede helft verloor Wageningen ook de tweede helft met 0-7. Jammer dat er in de eerste helft al 69 punten gemaakt waren door Eindhoven…

De derde helft werd uiteraard gewonnen door Wageningen, waarmee de dames van Wageningen nog steeds ongeslagen zijn in de derde helft.

 

Dames van WAD 2.0 winnen verdiend tegen Dwingeloo

De rugbydames van WAD 2.0 speelden afgelopen zondag tegen de dames van Dwingeloo bij thuiswedstrijd in Doetinchem.

De frisse wind van afgelopen zondag hield de dames niet tegen om het rugbyveld op te gaan, ditmaal in Doetinchem. Ze namen het op tegen de dames van Dwingeloo, tegen wie er al eerder een mooie wedstrijd is gespeeld.

Ze moesten even opwarmen in het begin, maar er werd goed gescrumd en hard gemauld door beide teams. Na de eerste spannende 40 minuten hadden de dames van WAD 2.0 een voorsprong weten op te bouwen van 10 punten.

De tweede helft van de wedstrijd zetten beide teams nog een tandje bij. Na enige tijd rond het midden van het veld te hebben gespeeld, lukte het de WADjes om nog twee trys te scoren, en daarmee de wedstrijd te eindigen met 20-7!

Beide teams bedankten elkaar voor de mooie wedstrijd en deelden een goede derde helft, voor de dames van Dwingeloo weer terug naar huis gingen.

Komende twee zondagen hebben de dames van WAD 2.0 even een wedstrijdpauze. Op zondag 21 februari spelen zij de volgende wedstrijd weer, dan nogmaals tegen de Nijmeegse Obelix dames.

image-5681667
(bron: http://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/rugbydames-wad-2-0-pakken-winst-in-doetinchem-1.5681668)

Bloedstollende strijd tussen WAD 2.0 en The Dukes/Octopus.

Afgelopen zondag speelden de rugbydames van WAD 2.0 tegen The Dukes/Octopus in een uitwedstrijd in Den Bosch.

Het druilerige weer van afgelopen zondag hield de dames van WAD 2.0 niet tegen om het rugbyveld op te gaan, dit keer in Den Bosch. De wedstrijd tegen The Dukes/Octopus beloofde spannend te worden, aangezien WAD 2.0 vorige keer de winst lieten liggen op één try verschil.

Ze hebben hard gevochten, beide teams zetten een goede prestatie neer, maar na 80 minuten spelen lukte het WAD 2.0 nét niet om de winst te behalen; de wedstrijd eindigde met 34- 39 voor The Dukes/Octopus.

Na de wedstrijd deelden beide teams een biertje (of frisje) in het clubhuis van The Dukes, waar The Woman of the Match werd uitgeroepen alvorens weer huiswaarts te keren.

Volgende zondag, 31 januari, speelt WAD 2.0 tegen RC Dwingeloo in Doetinchem.

image-5660052
(bron: http://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/spannende-match-wad-2-0-tegen-the-dukes-octopus-1.5660053 )

WAD 2.0 verliest nipt van Nijmeegse concurentes

Amarins, één van onze tweederijers, deelt hieronder haar observaties, ervaringen en herinneringen van de wedstrijd van afgelopen zondag:
Op deze koude zondagmorgen was het nog maar de vraag of er wel gespeeld kon worden of dat de wedstrijd vanwege de vrieskou werd afgelast. De WADjes wilden echter graag op het veld staan en al snel klonk het verlossende woord: De wedstrijd zou gespeeld worden, echter wel in Wageningen!
Om 13.00 uur startte de wedstrijd tegen de dames van Obelix en was het meteen vanaf het begin aan. Er werden harde tackels gemaakt en al snel volgde de eerste van vele scrums. De WADjes waren even overdonderd door dit geweld. De eerste dame van Obelix kwam over onze tryline en drukte een try. Het leek wel alsof iedereen hierdoor nog even extra wakker werd geschud. Hierna werd er nog harder gewerkt door de dames van WAD 2.0, want dit zou wel even recht gezet moeten worden.
Het harde werken werd beloond en al snel kwam er een goede bal in de lijn terecht, waarna Willemijn na een prachtige run over het veld de kans schoon zag om een try te drukken. Ook Sheilla als eerste center maakte heel wat indruk door haar snoeiharde tackels, waarbij ze de lijnspelers van Obelix behoorlijk onder druk zette. Daarna golfde het spel op en neer en werden er try’s gedrukt door zowel de tegenstanders als door WAD 2.0.
Na 40 minuten klonk het fluitsignaal voor half time en was de score inmiddels opgelopen tot 17-17! In de rust werd er thee uitgedeeld (hulde daarvoor!) en werden er een aantal spelers gewisseld. Het blijkt maar weer dat alle WADjes multi-inzetbaar zijn, want onze winger Piet werd gepromoot tot flanker (Piet; ja maar, hoe moet dit dan?) en Melanie speelde haar tweede competitiewedstrijd als hooker!
De tweede helft van de wedstrijd werd steeds spannender, Obelix begon meer op de voorwaartsen te spelen en ruck na ruck na ruck volgde. Het was behoorlijk zwoegen voor WAD 2.0, maar zowel aanvallend als verdedigend werd er uitmuntend gespeeld door beide teams. Aan beide kanten werden try’s gescoord en uiteindelijk was het tien minuten voor het einde van de wedstrijd nog steeds gelijkspel! Het zou er om gaan spannen wie er met de overwinning naar huis zou gaan. Vlak voor het einde wist de tegenstander dan toch door de verdediging van WAD 2.0 door te breken er werd de wedstrijd beslist.
27-32 voor Obelix was de eindstand, maar WAD 2.0 kon met een goed gevoel gaan douchen en beginnen aan de derde helft! Er was een knap potje rugby gespeeld en dat werd gevierd met de nodige biertjes. Piet werd WADje van de Wedstrijd. Nog een speciale vermelding is voor Irene, die haar laatste wedstrijd speelde, voordat ze straks vertrekt om te gaan studeren in Denemarken.
image-5639001

Wageningse rugbyers verslaan Arnhemse Pigs

22-03-2015 mannenDe Wageningse rugbyheren hebben een succesvol rugbyseizoen afgesloten met een goede winst op The Pigs uit Arnhem. In een wedstrijd met een hoog tempo was het uiteindelijk de snelheid en wendbaarheid van de Wageningse lijnspelers die de wedstrijd beslisten.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd door de voorwaartsen hard te laten werken. Omdat beide packs sterk zijn ontstond een heerlijke wedstrijd met veel en goed tacklewerk. Het was uiteindelijk center Riestra Perna die na 10 minuten met een penalty de eerste punten op het scorebord zette. De teams bleven de druk opvoeren door met de voorwaartsen een aantal fasen te spelen waarna het spel naar de driekwarten werd verlegd. Het leidde er toe na een kwartier Riestra Perna door de lijn van de Pigs wervelde en zich van zijn directe tegenstander ontdeed. Terwijl hij door de Arnhemse full back werd getackeld kon hij de bal nog spelen naar de flanker Emil Kuijs die onder de palen kon scoren. De eerste try van de wedstrijd was een feit en het was een try door inzet van het gehele team. De conversie werd door Riestra Perna benut waardoor de Wageningers een voorsprong namen van 10-0. Het antwoord van de Pigs duurde niet lang. Net zoals de Wageningers probeerden ze met de zware jongens ruimte op het veld te creëren voor de driekwarters. Dit lukte in de 25 minuten door in de hoek van het veld te scoren. De conversie werd gemist maar de wedstrijd was weer open. Helaas moest de wedstrijd worden stil gelegd door een blessure van nummer 8 Ico Bakker. Door het oponthoud van circa 25 minuten was de vraag hoe Wageningen uit de startblokken zou komen. Uiteindelijk bleken vooral de Pigs het momentum te zijn kwijt geraakt. Wageningen begon met de invaller Patrick Methorst furieus aan de hervatting van de eerste helft en zette de Pigs vast op eigen helft. Center Andy Riestra Perna en wingers Gabriel Rammeloo en Jeroen van Gastel bleken een plaag voor hun directe tegenstanders. Harde tackles en vele snelle breaks maakten dat de Pigs hard moesten vechten om de verdediging dicht te houden. Uiteindelijk lukte dat niet meer en kon fly half Bastiaan Molleman scoren. Riestra Perna benutte de conversie en bracht de stand op 17-5. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Veel voorwaartsen geweld tussen de 10 meter lijnen en als de bal bij de Wageningse centers en wingers kwam was er veel gevaar. Vaak dook de Wageningse fullback op in de lijn en het was dan ook in de 60e minuut dat door een gemiste tackle Melle Ykema een try kon scoren. De conversie werd dit keer door Riestra Perna gemist. Ondanks de ruime voorsprong was de wedstrijd verre van gespeeld. De Pigs kwamen sterk terug en drukten in korte tijd 2 tries waardoor het onderlinge verschil nog maar 7 punten werd. In het laatste kwartier zette Wageningen nog een keer goed aan. De Pigs werden op de eigen helft weer vastgezet en konden alleen door incidentele kicks de helft van bereiken. Echter na de kicks waren de Wageningse wingers levens gevaarlijk. Het was dan ook Rammeloo die na een verre kick op eigen helft te hebben gevangen en break maakte en door 2 tackels liep. Hij speelde de bal af aan Ykema die in zijn kielzog meesprintte. Nadat Ykema op 5 meter van de Arnhemse tryline alsnog werd getackeld was het eerste rijer Roodbergen die de bal in ontvangst mocht nemen en de bal bruut en ongenadig in het trygebied drukte. Een prachtige try die door Riestra Perna met een conversie werd versierd. Daarmee werd ook de eindstand van 17-29 bereikt in een heerlijke rugbywedstrijd die alleen door de blessure van Bakker werd ontsierd. Met de overwinning heeft Rugbyclub Wageningen bij terugkeer in de 3e klasse de vierde plaats behaald en zelfs 2 plaatsen boven de rivalen uit Arnhem geëindigd. In een jaar waarin het 45 jarig jubileum wordt gevierd een resultaat waar de heren terecht trots op zijn.

 

Rugbyers boeken eenvoudige overwinning in Tilburg

Tegen de nummer laatst van de ranglijst hoefden de Wageningse rugbyers niet tot het uiterste te gaan voor de overwinning. Met voor het eerst een basisplaats voor Ed Ampt en Bastiaan Molleman debuterend als fly-half begon Wageningen zoekende. De voorwaartsen met Ico Bakker, Freek Gruntjes en Marco Kerstholt voorop beukten hard in op de Tilburgse defensie. Dat leidde er toe dat Bastiaan Molleman in de 6e minuut kon scoren. Het leek of Tilburg was wakker geschud want de volgende 10 minuten werd op de helft van Wageningen gespeeld. Lang duurde het Tilburgse verzet niet want in de 15 minuut was het Andy Riestra Perna die een aanval goed en snel afrondde. Na deze try trok Wageningen het initiatief weer na zich toe en speelde op de Tilburgse helft. Hoewel Tilburg fel verdedigde lukte het Marco Kerstholt om beukend door de verdediging een try te scoren. Bij Tilburg leek even de vechtlust verdwenen want Wageningen kon in 10 minuten drie maal scoren. Tweemaal was het die donderse Andy Riestra Perna en eenmaal Bastiaan Molleman met zijn tweede van de middag.

Doordat Wageningen 10 wissels bij zich had werd in de tweede helft de opstelling omgegooid. Ondertussen was Emil Kuijs al ingevallen bij de Tilburgers die zelf geen wissels hadden. Stephan Eckebus verving een Tilburgse prop en later vielen ook Van Gastel en Zijlmans in bij de Kruikenpissers. Door de vele wissels werd het Wageningse spel rommeliger. Patronen kwamen minder goed uit de verf en alleen door individuele klasse bleef Wageningen overeind. Een van de spaarzame aanvallen met meerdere fasen werd in de 60e minuut afgerond door Tijmen Wiegersma die zijn eerste try scoorde. Daarna scoorden Gabriel Rammeloo, Freek Gruntjes en Melle Ykema allen nog door snelle omschakelingen van verdediging naar aanval en op snelheid de tegenstander te verslaan. Bijzonder was de try van Alex Sarkol die net als Wiegersma zijn eerste try scoorde en daarom met een zumba werd beloond na de wedstrijd. Het slot akkoord was voor Riestra Perna die zijn vierde try van de middag scoorden.

Al met al een sportieve wedstrijd waarvoor Wageningen niet tot het gaatje hoefde te gaan. Dat zal in de laatste wedstrijd van het seizoen zeker wel moeten want dan vindt de Rijnderby plaats tegen de Arnhemse Pigs. Want hoewel de Wageningers in de stand niet meer zijn te achterhalen door de Arnhemmers mag deze wedstrijd niet verloren worden.

Ladywasps maatje te groot voor rugbydames WAD 2.0

11058482_914359481941295_737107012881625723_nVoor de laatste keer dit seizoen traden de rugbydames van WAD 2.0 aan tegen de Nijmeegse Ladywasps. Ditmaal vond de wedstrijd plaats in Arnhem. Met flink veel supporters langs de lijn was het dan ook aan de dames om een mooie wedstrijd neer te zetten.

De eerste helft weerden de dames zich kranig. Er werden aanvallen opgezet en er werd goed verdedigd. Dit bleek echter niet genoeg om te voorkomen dat de Ladywasps drie tries scoorden.

De laatste vijftien minuten werd het spel gedomineerd door de dames van WAD 2.0. De dames waren voortdurend in de aanval en er werd hard gewerkt.

Helaas leverde deze fase van de wedstrijd geen try op voor de dames van WAD 2.0.

Na de rust begonnen de dames gemotiveerd aan de tweede helft. Deze verliep echter niet zoals gehoopt. Het spel verliep erg rommelig en de verdediging van WAD 2.0 was zeer chaotisch waarbij veel tackles gemist werden. De Ladywasps maakten gretig gebruik van de chaotische verdediging en wisten nog vier tries te drukken. Dit bracht de eindstand op 0-43.

WADje van de wedstrijd is Niki Joosten die haar mannetje stond op de wing en een prachtige tackle maakte.

De Ladywaspen benoemde full-back Katharina Bohne tot woman of the match van de tegenstander omdat ze zeer sterk tackelde en het spel van de Ladywaspen in de war gooide.

Teleurgesteld door het resultaat van deze wedstrijd staat de dames dit seizoen nog één wedstrijd te wachten. Volgende week zondag spelen de dames wederom in Arnhem waar ze alles zullen geven om de overwinning binnen te slepen tegen de dames van RUS2.

Matige start met sterk einde voor rugbydames WAD 2.0

IMG-20150223-WA0001Met een grotendeels uit voorwaartsen bestaand team vertrokken de rugbydames van WAD 2.0 op zondag 22 februari naar Nijmegen voor de inhaalwedstrijd tegen de Ladywasps. Het beloofde een mooie dag te worden met een heerlijk potje rugby in het vooruitzicht. Aangekomen in Nijmegen bleek de zon helaas niet door te komen. Dit drukte het enthousiasme echter niet en na een stevige warming-up waren de dames dan ook klaar voor de wedstrijd.

 

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd kenmerkte zich door matig spel van WAD 2.0. De verdediging was slordig en er werd weinig gecommuniceerd. De Ladywasps maakten hier gretig gebruik van waardoor de dames van WAD 2.0 al snel drie tries om de oren kregen.
Na deze tries kwam er wat meer pit bij de dames van WAD 2.0 wat tot verschillende aanvallen leidde. De sterke verdediging van de Ladywasps stond echter niet toe dat de dames de eerste helft nog een try drukte. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het spel even stilgelegd i.v.m. een heftige blessure van een van de Ladywasps (scheenbeen- en enkelbreuk).
Tijdens de rust is er een knop omgegaan bij de dames van WAD 2.0 want de tweede helft speelden ze sterk. Er werd beter gecommuniceerd en de dames waren veel sterker in rucks. De snel opvolgende rucks werden al snel beloond met de eerste try voor de dames van WAD 2.0. Deze try werd gedrukt door Christel Mehagnoul. Zij werd later ook door de Ladywasps uitgeroepen tot woman of the match van de tegenstander.
De rest van de tweede helft bleef WAD 2.0 sterk zowel aanvallend als verdedigend. Helaas bleef het bij één try. De uiteindelijk eindstand is 51-5. WAD-je van de wedstrijd is wrecking ball Willeke Gussinklo, met name door haar sterke voorwaartsenwerk. Speciale vermelding is er voor Sacha van Dalen die als super sub meespeelde.
Volgende week treden de dames aan tegen de All Blues. Ook dit belooft een mooie wedstrijd te worden waarin de dames moeten laten zien wat ze in hun mars hebben.