Matige start met sterk einde voor rugbydames WAD 2.0

IMG-20150223-WA0001Met een grotendeels uit voorwaartsen bestaand team vertrokken de rugbydames van WAD 2.0 op zondag 22 februari naar Nijmegen voor de inhaalwedstrijd tegen de Ladywasps. Het beloofde een mooie dag te worden met een heerlijk potje rugby in het vooruitzicht. Aangekomen in Nijmegen bleek de zon helaas niet door te komen. Dit drukte het enthousiasme echter niet en na een stevige warming-up waren de dames dan ook klaar voor de wedstrijd.

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd kenmerkte zich door matig spel van WAD 2.0. De verdediging was slordig en er werd weinig gecommuniceerd. De Ladywasps maakten hier gretig gebruik van waardoor de dames van WAD 2.0 al snel drie tries om de oren kregen.
Na deze tries kwam er wat meer pit bij de dames van WAD 2.0 wat tot verschillende aanvallen leidde. De sterke verdediging van de Ladywasps stond echter niet toe dat de dames de eerste helft nog een try drukte. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het spel even stilgelegd i.v.m. een heftige blessure van een van de Ladywasps (scheenbeen- en enkelbreuk).
Tijdens de rust is er een knop omgegaan bij de dames van WAD 2.0 want de tweede helft speelden ze sterk. Er werd beter gecommuniceerd en de dames waren veel sterker in rucks. De snel opvolgende rucks werden al snel beloond met de eerste try voor de dames van WAD 2.0. Deze try werd gedrukt door Christel Mehagnoul. Zij werd later ook door de Ladywasps uitgeroepen tot woman of the match van de tegenstander.
De rest van de tweede helft bleef WAD 2.0 sterk zowel aanvallend als verdedigend. Helaas bleef het bij één try. De uiteindelijk eindstand is 51-5. WAD-je van de wedstrijd is wrecking ball Willeke Gussinklo, met name door haar sterke voorwaartsenwerk. Speciale vermelding is er voor Sacha van Dalen die als super sub meespeelde.
Volgende week treden de dames aan tegen de All Blues. Ook dit belooft een mooie wedstrijd te worden waarin de dames moeten laten zien wat ze in hun mars hebben.