Wageningse rugbyers verslaan Arnhemse Pigs

22-03-2015 mannenDe Wageningse rugbyheren hebben een succesvol rugbyseizoen afgesloten met een goede winst op The Pigs uit Arnhem. In een wedstrijd met een hoog tempo was het uiteindelijk de snelheid en wendbaarheid van de Wageningse lijnspelers die de wedstrijd beslisten.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd door de voorwaartsen hard te laten werken. Omdat beide packs sterk zijn ontstond een heerlijke wedstrijd met veel en goed tacklewerk. Het was uiteindelijk center Riestra Perna die na 10 minuten met een penalty de eerste punten op het scorebord zette. De teams bleven de druk opvoeren door met de voorwaartsen een aantal fasen te spelen waarna het spel naar de driekwarten werd verlegd. Het leidde er toe na een kwartier Riestra Perna door de lijn van de Pigs wervelde en zich van zijn directe tegenstander ontdeed. Terwijl hij door de Arnhemse full back werd getackeld kon hij de bal nog spelen naar de flanker Emil Kuijs die onder de palen kon scoren. De eerste try van de wedstrijd was een feit en het was een try door inzet van het gehele team. De conversie werd door Riestra Perna benut waardoor de Wageningers een voorsprong namen van 10-0. Het antwoord van de Pigs duurde niet lang. Net zoals de Wageningers probeerden ze met de zware jongens ruimte op het veld te creëren voor de driekwarters. Dit lukte in de 25 minuten door in de hoek van het veld te scoren. De conversie werd gemist maar de wedstrijd was weer open. Helaas moest de wedstrijd worden stil gelegd door een blessure van nummer 8 Ico Bakker. Door het oponthoud van circa 25 minuten was de vraag hoe Wageningen uit de startblokken zou komen. Uiteindelijk bleken vooral de Pigs het momentum te zijn kwijt geraakt. Wageningen begon met de invaller Patrick Methorst furieus aan de hervatting van de eerste helft en zette de Pigs vast op eigen helft. Center Andy Riestra Perna en wingers Gabriel Rammeloo en Jeroen van Gastel bleken een plaag voor hun directe tegenstanders. Harde tackles en vele snelle breaks maakten dat de Pigs hard moesten vechten om de verdediging dicht te houden. Uiteindelijk lukte dat niet meer en kon fly half Bastiaan Molleman scoren. Riestra Perna benutte de conversie en bracht de stand op 17-5. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Veel voorwaartsen geweld tussen de 10 meter lijnen en als de bal bij de Wageningse centers en wingers kwam was er veel gevaar. Vaak dook de Wageningse fullback op in de lijn en het was dan ook in de 60e minuut dat door een gemiste tackle Melle Ykema een try kon scoren. De conversie werd dit keer door Riestra Perna gemist. Ondanks de ruime voorsprong was de wedstrijd verre van gespeeld. De Pigs kwamen sterk terug en drukten in korte tijd 2 tries waardoor het onderlinge verschil nog maar 7 punten werd. In het laatste kwartier zette Wageningen nog een keer goed aan. De Pigs werden op de eigen helft weer vastgezet en konden alleen door incidentele kicks de helft van bereiken. Echter na de kicks waren de Wageningse wingers levens gevaarlijk. Het was dan ook Rammeloo die na een verre kick op eigen helft te hebben gevangen en break maakte en door 2 tackels liep. Hij speelde de bal af aan Ykema die in zijn kielzog meesprintte. Nadat Ykema op 5 meter van de Arnhemse tryline alsnog werd getackeld was het eerste rijer Roodbergen die de bal in ontvangst mocht nemen en de bal bruut en ongenadig in het trygebied drukte. Een prachtige try die door Riestra Perna met een conversie werd versierd. Daarmee werd ook de eindstand van 17-29 bereikt in een heerlijke rugbywedstrijd die alleen door de blessure van Bakker werd ontsierd. Met de overwinning heeft Rugbyclub Wageningen bij terugkeer in de 3e klasse de vierde plaats behaald en zelfs 2 plaatsen boven de rivalen uit Arnhem geëindigd. In een jaar waarin het 45 jarig jubileum wordt gevierd een resultaat waar de heren terecht trots op zijn.