De Junioren (U16) zijn 14 en 15 jaar als het seizoen start. Binnen deze leeftijdscategorie zijn ze gewend aan spelen op een heel veld en het fysieke van rugby. Dit heeft als gevolg dat de focus meer komt te liggen op krachtopbouw, spelregels en inzicht.

Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd worden gewerkt, omdat het lichaam langzamer begint de groeien. Natuurlijk is het nog niet gestopt, daarom wordt er alleen met lichaamsgewicht getraind (dus geen gewichten). Dit is beter voor de spieren en het verdere verloop van de groei.

Doordat het veld bekend is kan er (nog meer) worden gekeken  naar de spelregels. Dat helpt om meer inzicht te ontwikkelen in het veld; spelers krijgen een beter beeld van hoe rugby in elkaar zit en leren te anticiperen op de tegenstander.

De junioren uit Wageningen spelen samen met de Wasps uit Nijmegen in het Gelre team de WaWa’s.  Op zaterdag  wordt er gespeeld tegen andere regioteams of clubs. Op dinsdag en donderdag train je met de clubgenoten op kracht en conditie en op rugby-skills.

In je eigen team krijg je een vaste positie met de taken die daarbij horen. Ook leer je technieken voor de rucks, mauls en rugby tactiek. Er zal regelmatig een speler of speelster van de volwassenen met je meekijken om je tips en trucs te geven hoe je jouw spel kunt verbeteren.

Pagina bekijken