Welkom!

De stad Wageningen is onlosmakelijk verbonden met vrijheid. Ieder jaar wordt op 5 mei bij hotel de Wereld in het centrum van Wageningen het bevrijdingsvuur ontstoken en daarna door hardlopers door heel Nederland verspreid. We gedenken de offers die gebracht zijn voor de vrijheid waarin we nu leven en vieren die vrijheid met elkaar.

Daarom was de naam van ons jeugdtoernooi snel gekozen: Bevrijdingstoernooi. Een moment in mei waarin we samen in vrijheid een sportieve dag beleven. De vrijheid waarin we nu leven is voor jongeren vanzelfsprekend geworden. We willen op luchtige wijze het bijzondere van deze vrijheid onder de aandacht brengen. We sporten met elkaar, met de kernwaarden waar rugby voor staat: respect, discipline en kameraadschap.

De aankondiging van ons toernooi werd enthousiast ontvangen en we zijn trots dat we in iedere leeftijdscategorie 8 teams in actie zullen zien komen.

We wensen alle spelers, coaches, begeleiders, ouders en supporters heel veel plezier en we gaan er samen met jullie een mooi toernooi van maken. Binnenkort komt het toernooi schema online. Hieronder alvast wat eerste informatie over de 25e.

Openingsceremonie

Om 10.15 openen we gezamenlijk het toernooi met alle spelers en andere geïnteresseerden. In het online toernooischema vind je hierover meer informatie.

Parkeren

Op deze dag ontvangen we veel bezoekers. Op het parkeerterrein zullen vrijwilligers het parkeren in goede banen leiden. We willen u dan ook verzoeken om hun aanwijzingen op te volgen.

Op zaterdagen is de Scheidingslaan 1 richtingsverkeer van zuid naar noord en mag er in de rechterberm schuin geparkeerd worden bij drukte. De parkeerwachten zullen dit aangeven, volg hun instructies op.

Aanmelden coaches

We willen de coaches verzoeken om zich te melden bij het wedstrijdsecretariaat, zodat we kunnen registreren welke teams aanwezig zijn. Daarnaast is er een briefing van coaches met de referees per categorie. Deze momenten staan opgenomen in het (online) toernooischema. Het wedstrijdsecretariaat kun je vinden midden op het terrein.

De spelerslijsten dienen via AllUnited aangeleverd te worden.

Sportpark

Ons mooie sportpark delen wij met meerdere sportverenigingen. We willen vooral even aandacht vragen voor de faciliteiten voor de golfvereniging. Het is verboden de greens en bunkers  te betreden, niet alleen met kicks, maar ook met gewone schoenen is dit niet toegestaan. De greens en bunkers zullen tijdens het toernooi afgezet zijn.

Rondom de velden is genoeg ruimte om tussen de wedstrijden door te genieten van de sportieve prestaties van andere teams. Neem lekker een stoeltje of kleed mee en strijk neer. Mocht je even iets anders willen, vanaf ons sportpark loop je ook zo het bos in voor een ommetje.

Kleedkamers

In het (online) toernooischema vind je de indeling van de kleedkamers terug. Kleedkamers worden gedeeld met andere teams en worden niet afgesloten. Denk er daarom aan daar geen waardevolle spullen achter te laten.

Wedstrijdreglement

Er wordt tijdens het bevrijdingstoernooi gespeeld volgens de regels van Rugby Nederland.

Tijdens het bevrijdingstoernooi wordt er niet (alleen) gespeeld voor de winst, maar in iedere categorie zijn nog veel belangrijkere prijzen in de wacht te slepen. Namelijk de prijs voor de beste (team)yell en de fair play cup. Voor beide prijzen zitten de referees en wedstrijdsecretarissen in de jury onder leiding van de toernooisecretaris.

Alle wedstrijden worden op gras gespeeld.

Horeca

Openingstijden en locaties

Het clubhuis is geopend vanaf 9 uur en de keuken is van 11 tot 16 geopend. In het clubhuis kun je terecht voor koffie & thee, drankjes en lekkers voor daarbij. Op het terras van het clubhuis aan de voorzijde is een verkooppunt voor snacks. Daarnaast is er een horeca verkooppunt midden op het terrein.

Om te voorkomen dat er heel veel wegwerp koffiebekers gebruikt zullen worden met de bijbehorende hoeveelheid afval, krijg je korting op koffie & thee wanneer je een eigen (herbruikbare) beker hebt.

Er wordt geen alcohol geschonken (en gedronken) tijdens jeugdactiviteiten bij RC Wageningen.

Betaalmiddelen

Er kan tijdens het toernooi enkel per PIN betaald worden.

Lunch

Voor alle spelers wordt er lunch verzorgd. Mocht je voedselallergieën hebben, adviseren we je een eigen lunch mee te nemen. Er zijn ook broodjes knakworst, hamburger en vegaburger te koop.

Rookbeleid

Sport wordt geassocieerd met een gezonde levensstijl. In Nederland komen steeds meer rookvrije sportparken. Ons clubhuis en velden zijn daarom een rookvrije zone.  Het rookverbod geldt op alle dagen van de week en 24 uur per dag.

Voor diegene die het echt niet kunnen laten; op het parkeerterrein wordt roken gedoogd.

Foto’s

Tijdens het toernooi worden foto’s gemaakt. De contactpersonen van de verenigingen krijgen enkele dagen na afloop een link waar de foto’s bekeken en gedownload kunnen worden.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen kunnen worden afgegeven in clubhuis de Stal aan de bar. Mocht je bij thuiskomst iets missen kun je contact opnemen met bevrijdingstoernooi@rcwageningen.nl

Belangrijke contacten

Toernooi organisatie

Yvette Klinkenberg (voorzitter)
Harold Schuil (wedstrijdsecretaris)
Fen de Groot (Horeca & vrijwilligers)
Tanja den Boer (EHBO, foto’s en communicatie)
René Nijzink (logistiek)

EHBO

Er is professionele EHBO op het toernooi aanwezig. Je kunt hen vinden bij het wedstrijdsecretariaat midden op het terrein en in kleedkamer F.

Huisartsenpost Gelderse Vallei

telefoon: 0318 20 08 00
adres: Willy Brandtlaan 10
6716 RP Ede