Door de vele activiteiten op en om het veld is de website van de club helaas niet zo up-to-date als we willen. Voor alle nieuws en actualiteiten verwijzen we je dan ook graag naar facebook: https://www.facebook.com/rcwageningen

Geen facebook of een vraag? mail: promotie@rcwageningen.nl

 

Rugby voor alle spelers

Rugby Club Wageningen biedt rugby voor zowel de competitieve als de recreatief-sociale rugby speler.

Facebook: https://www.facebook.com/rcwageningen

We trainen om nog beter te worden en nog fysieker en sneller rugby te spelen”

Het eerste team speelt in de derde klasse en is onderweg naar hogere rugbyklassen. Het team traint 2x per week en spelers doen buiten de trainingen om aan krachttraining. Spelers hebben commitment aan het team en aan de trainingen.

Voor het verliezen van de derde helft is geen excuus”

Alternatief voor het eerste team zijn de Wageningen recreationals (de Wrecks). Dit team bestaat uit een mix van nieuwe spelers en ervaren spelers die vanwege andere verplichtingen niet meer elke week (2 keer) trainingen. Voor hen is de sociale kant van het rugby net zo belangrijk als wat er op het veld gebeurt. Zingen, gezamenlijke uitjes en uiteraard rugby spelen is wat het team bind. De basis voor een gezonde rugbymentaliteit wordt in dit team gelegd.

Damesrugby

In elke dame schuilt een rugby WAD-je”

Ook de dames van Rugbyclub Wageningen zijn actief in de competitie.Er is ook een groeiende groep dames die traint en wedstrijden speelt. Op elke dinsdag en donderdag kom je dan ook regelmatig een groep van zo’n 25 rugbyende dames tegen op de Zoom.

Rugby voor de Gelderse vallei

Spelers van rugbyclub Wageningen komen uit de gehele regio. Zowel de Betuwe, als Renkum, Bennekom en Ede zijn vertegenwoordigd binnen onze club. Rugbyclub Wageningen is dan ook de rugbyclub voor de Gelderse Vallei.

Onze rugbyclub bestaat uit een mix van studenten en burgers. Mede door de universiteit hebben we daarnaast vele nationaliteiten in onze teams. Uiteraard uit de traditionele rugbylanden als Frankrijk en Engeland, maar ook uit meer exotische landen zoals Brazilië of Finland.

Ervaren trainingstaf

Met een ervaren trainersstaf bestaande uit hoofdcoach Daniël Weber, Mark Leemans, Marco Roos, Rob Plomp en Steven Schreuder en director of rugby Simon Bush hebben we veel rugbykennis en -kunde in eigen huis. Naast de trainersstaf heeft rugbyclub Wageningen een samenwerking met fysiotherapeut Ben Kuipers zodat ook de sportmedische begeleiding van hoog niveau is.

Een rugbyjaar in het kort

Het seizoen begint in juli. We zorgen dat we na de vakanties weer fit worden en maken de roestig geworden rugbybewegingen soepel. In augustus eindigen we de zomertrainingen met ons eigen FIALAR rugbytoernooi waar we vele rugbyteams verwelkomen op ons eigen sportpark. Begin september spelen we nog een paar oefenwedstrijdjes om te zien wie op welke posities het beste uit de voeten kan.

En dan is het halverwege september; de competitie begint weer! Tot halverwege december spelen we competitie tegen andere clubs; soms dichtbij als in Arnhem, soms ver weg als in Maastricht. In de tussentijd is er ook tijd voor ontspanning zoals het mossel- en bokbierfeest in oktober en het jaarlijkse kerstdiner in het clubhuis.

Na een korte winterstop in januari pakken we de competitie weer op en zo rond maart zijn we kampioen (of een paar plekjes lager). Vlak na de competitie gaan we altijd met z’n allen op trip naar het buitenland. Naar traditionele rugbylanden maar ook wel eens uitstapjes naar bijvoorbeeld Zwitserland. 5-6 dagen gaan de heren en damesrugbyers samen op stap. Rugby spelen, feesten en warme banden aanhalen met buitenlandse vrienden.

Nadat iedereen weer ontnuchterd is van de trip wordt in april op Koningsdag het plein bij de Junusshof omgetoverd tot rugbystrand. In dezelfde periode krijgen we ook vaak buitenlandse teams op bezoek voor een pot rugby en een feestje. Het zijn vaak middagen en avonden die je nog lang herinnert.

Vervolgens beginnen de toernooien. Door heel het land spelen we op strakke gazons, knollenvelden of kunstgras rugby: van de 7’s variant, het 10-mans rugby tot het traditioneel 15 tegen 15. De studentleden nemen daarnaast deel aan het Groot Nederlands Studentenkampioenschap. Het toernooiseizoen wordt afgesloten met een groot strandrugbytoernooi op Ameland. Circa 150 rugbyteams komen hier samen voor een heerlijk rugbyweekend. Strand, rugby en na de wedstrijd een biertje; de ideale combinatie.

Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met het eindfeest waar we de gehaalde kampioenschappen en overwinningen vieren en de beste spelers belonen met awards. Na een enerverende avond is het seizoen dan echt afgesloten. En kijken we alvast vooruit naar juli voor het nieuwe seizoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *