Ladies and gents in Havelte

Met onstuitbare vastberadenheid en zwaarbevochten gevechten – zo stelden de heren hun overwinning tegen RC The Big Stones / Rugby Club Emmen veilig, resulterend in een 12-7 eindstand. Ondanks dat ze tegenover een sterke en grote tegenstander stonden, toonden de heren van Rugby Club Wageningen toewijding en kracht. In de eerste helft werden alle punten gescoord; met een beperkt aantal wissels verdedigden ze daarna de score tot het laatste fluitsignaal, wat resulteerde in een overwinning!

Het damesteam arriveerde vroeg in Havelte om het herenteam te zien spelen, aangezien hun wedstrijd ook daar op het programma stond, direct na de heren. Geïnspireerd door hun overwinning begonnen ze vastberaden aan de wedstrijd en gaven alles, maar de tegenstander was sneller en maakte gebruik van de slordigheid van Wageningen, wat resulteerde in de opening van de score vroeg in de wedstrijd. Helaas waren er tijdens de wedstrijd ook enkele blessures waardoor het team in de tweede helft nog maar 14 spelers had. De vastberadenheid en intensiteit waren er nog steeds en ondanks de worstelingen wisten de dames twee pogingen te scoren met conversies! De manier waarop het team het in de 2e helft omdraaide was echt geweldig en toonde de kracht van teamwerk. Ondanks het verlies heeft het team enorm genoten van de wedstrijd en kijkt uit naar de volgende wedstrijd.

Als je door deze wedstrijdverslagen net zo enthousiast bent geworden over rugby als wij, doe dan aanstaande dinsdag mee met onze introductietrainingen! Stuur een bericht naar intro@rcwageningen.nl voor meer info!

Unstoppable determination and hard-fought battles – that’s how the gents secured their victory against RC The Big Stones / Rugby Club Emmen with a 12-7 win. Despite facing a strong and big opponent, the gents of Rugby Club Wageningen showed true dedication and strength. All points were scored in the first half; with limited subs, they defended the score till the final whistle, resulting in a win!

The ladies’ team arrived early in Havelte to watch the men’s team play since their game was scheduled there as well, right after the men’s. Inspired by their victory they started the game determined to give it their all, but the opponent was quicker and used the sloppiness of Wageningen to their advantage: resulting in the opening of the score early in the game. Unfortunately, there were also some injuries during the game which led to the team being down to 14 players in the second half, the determination and intensity were still there and despite the struggles, the ladies managed to score two tries with conversions! The way the team turned it around in the 2nd half was really amazing and showed the strength of teamwork. Despite the loss, the team really enjoyed the game and is looking forward to the next one.

If these game reports make you just as enthusiastic about rugby as us, join our introtrainings this Tuesday going onwards! Send a message to intro@rcwageningen.nl for more info!