De Colts (U18) zijn 16 en 17 jaar als het seizoen start en is de oudste jeugdcategorie die rugby in een reguliere competitievorm speelt. Binnen deze leeftijdscategorie wordt rugby in al zijn facetten gespeeld. De Colts spelen op een volledig rugbyveld. Tactieken, posities binnen het veld, de spelregels en hoe je als een team moet samenwerken; het komt allemaal aan de orde. De meeste spelers van Wageningen draaien al wat jaren mee en kennen het klappen van de zweep, maar ieder jaar starten er ook nieuwe spelers. De ervaring leert dat ze het – met hulp van de meer ervaren spelers – snel oppakken!

De focus bij de trainingen en wedstrijden ligt nu op snelheid en kracht binnen het spel. Het als team samenwerken en snel kunnen nemen van beslissingen wordt nu extra belangrijk. Of deze nou goed of fout zijn, het team moet er steeds voor zorgen dat de spelers hier van leren en zich verbeteren.

De Colts trainen op de dinsdag- en donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur in Wageningen.

De Colts van Rugby Club Wageningen vormen samen met de Colts van Gelre een team en spelen op zaterdag wedstrijden tegen andere regioteams of clubs.