De Junioren (U16) zijn 14 en 15 jaar als het seizoen start. In deze leeftijdscategorie spelen ze op een volledig veld en maken kennis met het fysieke van rugby. Dit heeft als gevolg dat de focus meer komt te liggen op krachtopbouw, spelregels en inzicht.

Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd worden gewerkt, omdat het lichaam langzamer begint de groeien. Natuurlijk is het nog niet gestopt, daarom wordt er alleen met lichaamsgewicht getraind (dus geen gewichten). Dit is beter voor de spieren en het verdere verloop van de groei.

Doordat het veld bekend is kan er (nog meer) worden gekeken naar de spelregels. Dat helpt om meer inzicht te ontwikkelen in het veld; spelers krijgen een beter beeld van hoe rugby in elkaar zit en leren te anticiperen op de tegenstander. In je team krijg je een vaste positie met de taken die daarbij horen. Ook leer je technieken voor de rucks, mauls en rugby tactiek. Er zal regelmatig een speler of speelster van de volwassenen met je meekijken om je tips en trucs te geven hoe je jouw spel kunt verbeteren.

De Junioren trainen op de dinsdag- en donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur in Wageningen.

De Junioren van Rugby Club Wageningen vormen samen met de Junioren van Gelre een team en spelen op zaterdag wedstrijden tegen andere regioteams of clubs.

Pagina bekijken