De basis is door velen natuurlijk al een beetje gelegd bij de Guppen. Bij de Turven gaan we gewoon door met het oefenen van deze rugbyvaardigheden. De turven zijn de leeftijdsgroep U8 (under 8 yrs). De turven spelen ‘tag rugby’, een variant op full contact rugby waarbij het de bedoeling is een van de lintjes [tags] van de tegenspeler die de bal heeft af te pakken zodat deze de bal verplicht moet afspelen. Heb je beide tags te pakken, dan heeft jouw team de bal veroverd en kan je zelf ten aanval gaan. Echt fysieke contact wordt met deze spelvorm zo veel mogelijk vermeden.

Elke dinsdag worden de trainingen gegeven van zes tot zeven. Dan kun je met leeftijdsgenootjes al meer gaan gooien, vangen en stoeien. Susanne is zelf een snelle rugbyster en juf, die legt je graag alles uit! Ouders helpen elke week om de kussens vast te houden en de ballen te tellen.

Op zaterdag gaan we met het team spelen op de regiodagen van Gelre Rugby, een bundeling van krachten tussen clubs in Arnhem, Nijmegen en omgeving. Deze dagen zijn ook regelmatig in Wageningen, dan kun je vriendjes meenemen om mee te doen en je ouders om te komen kijken!