Rugbyers boeken eenvoudige overwinning in Tilburg

Tegen de nummer laatst van de ranglijst hoefden de Wageningse rugbyers niet tot het uiterste te gaan voor de overwinning. Met voor het eerst een basisplaats voor Ed Ampt en Bastiaan Molleman debuterend als fly-half begon Wageningen zoekende. De voorwaartsen met Ico Bakker, Freek Gruntjes en Marco Kerstholt voorop beukten hard in op de Tilburgse defensie. Dat leidde er toe dat Bastiaan Molleman in de 6e minuut kon scoren. Het leek of Tilburg was wakker geschud want de volgende 10 minuten werd op de helft van Wageningen gespeeld. Lang duurde het Tilburgse verzet niet want in de 15 minuut was het Andy Riestra Perna die een aanval goed en snel afrondde. Na deze try trok Wageningen het initiatief weer na zich toe en speelde op de Tilburgse helft. Hoewel Tilburg fel verdedigde lukte het Marco Kerstholt om beukend door de verdediging een try te scoren. Bij Tilburg leek even de vechtlust verdwenen want Wageningen kon in 10 minuten drie maal scoren. Tweemaal was het die donderse Andy Riestra Perna en eenmaal Bastiaan Molleman met zijn tweede van de middag.

Doordat Wageningen 10 wissels bij zich had werd in de tweede helft de opstelling omgegooid. Ondertussen was Emil Kuijs al ingevallen bij de Tilburgers die zelf geen wissels hadden. Stephan Eckebus verving een Tilburgse prop en later vielen ook Van Gastel en Zijlmans in bij de Kruikenpissers. Door de vele wissels werd het Wageningse spel rommeliger. Patronen kwamen minder goed uit de verf en alleen door individuele klasse bleef Wageningen overeind. Een van de spaarzame aanvallen met meerdere fasen werd in de 60e minuut afgerond door Tijmen Wiegersma die zijn eerste try scoorde. Daarna scoorden Gabriel Rammeloo, Freek Gruntjes en Melle Ykema allen nog door snelle omschakelingen van verdediging naar aanval en op snelheid de tegenstander te verslaan. Bijzonder was de try van Alex Sarkol die net als Wiegersma zijn eerste try scoorde en daarom met een zumba werd beloond na de wedstrijd. Het slot akkoord was voor Riestra Perna die zijn vierde try van de middag scoorden.

Al met al een sportieve wedstrijd waarvoor Wageningen niet tot het gaatje hoefde te gaan. Dat zal in de laatste wedstrijd van het seizoen zeker wel moeten want dan vindt de Rijnderby plaats tegen de Arnhemse Pigs. Want hoewel de Wageningers in de stand niet meer zijn te achterhalen door de Arnhemmers mag deze wedstrijd niet verloren worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *