Revenge of the Pink Panther?

Op de zonnige zaterdagochtend van 26 november speelden de WiWa Junioren de return-thuiswedstrijd tegen het Cluster Pink Panthers-Stichtsche JU1. Voor de wedstrijd was het voor onze Junioren even schrikken toen Jeremy de opstelling bekend maakte, want hij had lang nagedacht en besloten om een aantal spelers op een andere plaats te laten spelen. Bij de Panthers was bij aanvang van de wedstrijd aan hun gegrom te horen dat ze erop gebrand waren de wedstrijd te winnen nadat ze de vorige nipt verloren hadden.  De WiWa’s kwamen als vanouds als een oude stoomtrein op gang, maar hun eerste try was er al snel.  Ook was het van “tjoeketjoek” de rucks in waardoor de Panthers het op een lopen zetten en ook een try scoorden. Het ging even over en weer totdat Nicholas besloot een penalty kick op de palen raak te schieten. Hierdoor raakten de Panthers een beetje van de wijs, en toen er ook een maul ontstond vanuit de lineout keerde het tij voor de Panthers. In de tweede helft hadden de Panthers moeite om nog te volgen en eindigde de wedstrijd in 68-26 voor de WiWa’s. Conclusie van deze wedstrijd: Paars en Roze op één veld staat goed, een bezoek aan de “Golden Arches” op weg naar huis is best een goede wedstrijd-motivatie, een andere positie kan een tevreden brede lach van de speler opleveren, en het lange nadenken van de coach heeft zijn vruchten afgeworpen. Op naar Doetinchem, waar op 3 december de WiWa’s het clusterteam SBTN/Duuvels Pigs treffen.

On the sunny Saturday morning of November 26, the WiWa Juniors played the return home game against the Cluster Pink Panthers-Stichtsche JU1. Before the game it was a bit of a shock for our Juniors when Jeremy announced the line-up, because he had thought for a long time and decided to let a number of players play in a different place. The Panthers’ grunts at the start of the game showed that they were eager to win the game after narrowly losing the previous one. The WiWa’s started as usual like an old steam train, but their first try was soon there. It was also from “tjoeketjoek” into the rucks that made the Panthers run and also scored a try. It went back and forth until Nicholas decided to hit the posts with a penalty kick. This threw the Panthers a bit off their feet, and when a maul also emerged from the lineout, the tide turned for the Panthers. In the second half, the Panthers struggled to follow and the game ended in 68-26 for the WiWa’s. Conclusion of this game: Purple and Pink on one field looks good, a visit to the “Golden Arches” on the way home is quite a good game motivation, a different position can bring a satisfied broad smile from the player, and the coach’s long thinking paid off. On to Doetinchem, where the WiWa’s will meet the SBTN/Duuvels Pigs cluster team on 3 December.