Hans Slotboom 80 years old

Al bijna 50 jaar is Hans Slotboom lid van rugbyclub Wageningen. Dat hij geen student was vonden de rugbyers geen probleem begin jaren ’70, want Hans was snel en leergierig. De oer-Wageninger speelde dan ook jaren in het eerste team van RCW op de full back en wing positie. Naarmate de jaren begonnen te tellen veranderde hij van positie en speelde hij jarenlang in het midden van de scrum. Alleen voor zijn uitzending naar Libanon als UNIFIL-militair begin jaren ’80 onderbrak hij zijn rugby-carrière.

Tot op 70 jarige leeftijd (!) speelde Hans Slotboom competitierugby, totdat hij door 5 bypasses genoodzaakt was te stoppen. Hans is buiten het veld ook altijd actief geweest. Zo is hij bestuurslid geweest, en zat hij in de tripcommissie die de jaarlijkse tour naar het buitenland organiseert. In de jaren ‘00  was hij jarenlang verantwoordelijk voor het reilen en zeilen rondom de bar. Tegenwoordig doet hij nog kluswerk rondom het clubhuis De Stal op de Zoom en is hij dan ook nog wekelijks op de club te vinden.

Op zaterdag 12 november is Hans’ 80e verjaardag groots gevierd. Er werd een onderlinge wedstrijd gespeeld met spelers van het eerste, socials, Friday Night Touch, dames, jeugd en oude ballen. Aansluitend was er een druk bezochte verjaardagsreceptie, een paar mooie speeches en een mossel- en bokbierfeestje. Een bericht in de krant vind je hier.

Hans Slotboom has been a member of rugby club Wageningen for almost 50 years. The fact that he was not a student was no problem for the rugby players in the early 1970s, because Hans was fast and eager to learn. The original Wageningener therefore played for years in the RCW first team, at the full back and wing position. As the years started to count he changed positions and played in the middle of the scrum for many years. He only interrupted his rugby career for his deployment to Lebanon as a UNIFIL soldier in the early 1980s.

Until the age of 70 (!) Hans Slotboom played competition rugby, until he was forced to stop due to 5 bypasses. Hans has also always been active off the field. For example, he was a board member and a member of the trip committee that organizes the annual tour abroad. In the 00s he was responsible for the ins and outs around the bar for years. Nowadays he still does odd jobs around De Stal and can therefore still be found at the club every week.

Hans’ 80th birthday was celebrated on Saturday 12 November. A mutual match was played with players from the first, socials, Friday Night Touch, ladies, youth and old balls. This was followed by a well-attended birthday reception, some speeches and a mussel and bock beer party. You can find a newspaper article here.