Zonnig eerste Bevrijdingstoernooi

“Een relaxte sfeer, goed rugby en perfect georganiseerd”

Uit alle delen van het land kwamen Cubs teams (onder 14 jaar) op zaterdag 6 mei naar Wageningen voor het eerste Bevrijdingstoernooi. Door de mooie weersomstandigheden werd er goed en snel rugby gespeeld. De teams kwamen uit verschillende regio’s en hadden niet eerder tegen elkaar gespeeld. Dit maakte de wedstrijden onvoorspelbaar en extra spannend. De Wassenaar Warriors en Hoek van Holland staken qua spel boven de andere teams uit. Bijzonder was de lunch, die werd verzorgd door de Wageningse ouders zelf. Het werd een groot buffet vol lekkernijen, variërend van pannenkoeken, en quiches tot zelf gebakken koekjes en vers fruit. De kinderen aten er dan ook maar al te graag van.

Er werd gezamenlijk afgesloten in een grote cirkel. Zonder prijzen voor het beste team, maar met een foto en een ijsje omdat plezier maken en sportiviteit centraal staan. Volgend jaar wordt het Bevrijdingstoernooi opnieuw georganiseerd, ook voor de jongere jeugd.

“A relaxed atmosphere, good rugby and perfectly organised”

May 6, Cubs teams (under 14 years) from all parts of the country came to Wageningen for the first Liberation Tournament. Due to the beautiful weather conditions, the game was played well and quickly. The teams came from different regions and had not played against each other before. This made the matches unpredictable and pretty exciting. The Wassenaar Warriors and Hoek van Holland stood out in their game. Lunch was provided by the Wageningen parents themselves: a large buffet full of delicacies, ranging from pancakes and quiches to home-baked cookies and fresh fruit. The kids loved eating it.

The tournament was closed together in a large circle. Without prizes for the best team, but with a photo and an ice cream because fun and sportsmanship are central. The Liberation Tournament will be organized again next year, also for the younger youth.