Last-minute to Leiden

Het leek er op dat er helemaal niet gespeeld zou worden zondag 21 januari, maar op zaterdag avond hoorden we dat onze wedstrijd in Leiden gespeeld kon worden! Snel om 23:00 uur het hele team bellen (werd niet door iedereen even goed gewaardeerd) en een beetje improviseren in de line up, maar al gauw stonden er op zondagochtend 20 speelsters klaar om het op te nemen tegen LSRG . We begonnen fel aan de wedstrijd en konden goede druk naar voren geven, al speelde de koude wind wel een rol en waren en meer knock-ons dan normaal, wat veel scrummen voor onze voorwaartsen betekende. Een beetje improviseren op de eerste rij betekende dat winger Maria tot hooker werd gepromoveerd, die de scrums het warmste moment tijdens de wedstrijd noemde. In de tweede helft wisten we door onze sterke rucks de bal steeds vaker terug te winnen en kwam de tryline ook dichterbij en werden er 2 tries gescoord, eindstand 0-10 voor Wageningen!

Zondag 28 januari mogen beide teams weer op pad en neemt Wageningen 1 het op tegen de Dukes in Den Bosch. De Purple Lions spelen thuis in Eindhoven tegen Rotterdames.

It looked like there would be no game at all on Sunday January 21, but on Saturday evening we heard that our match could be played in Leiden! We quickly called the entire team at 23:00 (which was not appreciated by everyone) and improvised a bit in the line-up, but soon had 20 players ready to compete against LSRG on Sunday morning. We started the game with good spirit and were able to put good pressure forward, although the cold wind did play a role and there were more knock-ons than normal, which meant a lot of scrumming for our forwards. A bit of improvisation in the front row meant that winger Maria was promoted to hooker, who called the scrums the hottest moment during the match. In the second half we managed to win the ball back more and more thanks to our strong rucks and the tryline also came closer and 2 tries were scored, final score 0-10 for Wageningen!

Zondag 28 januari mogen beide teams weer op pad en neemt Wageningen 1 het op tegen de Dukes in Den Bosch. De Purple Lions spelen thuis in Eindhoven tegen Rotterdames.