Cubs meet Dukes

Het eerste competitieweekend van 2024 was voor bijna alle jeugdteams uiteindelijk “vrij”: de wedstrijden van Turven, Benjamins en Mini’s gingen niet door en ook bij de Junioren en Colts werden competitiewedstrijden afgelast in verband met afgekeurde velden of teams die nog te weinig samen getraind hadden sinds de kerstvakantie. Voor de Cubs leek het afgekeurde veld in Wageningen ook roet in het eten te gooien, maar gelukkig was de tegenstander, het tweede Cubs team van de The Dukes uit Den Bosch, bereid het kunstgrasveld vroeg in de ochtend alvast open te gooien voor een lekkere pot op de Bossche Wal. 

Dus op zaterdag 13 januari vroeg in de auto en op naar het Brabantse. Daar speelde het team een geweldige wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Joop Wijdeven. Binnen 5 minuten viel de eerste Wageningse try al; er zouden er in de eerste helft nog drie worden gedrukt. In de tweede helft was de tegenstander ook opgewarmd en wist een try en een conversie te scoren, maar de snelheid van de Wageningse spelers op het kunstgrasveld was fenomenaal.  Eindstand: 32-7 voor Wageningen. Na de wedstrijd werden door de spelers over en weer complimenten uitgesproken en werden onder het genot van een broodje de Men/Women of de match gekozen. Nogmaals dank aan The Dukes voor de gastvrijheid, en we hopen dat we bij de rematch in april het weer net zo gezellig mag zijn!

The first competition weekend of 2024 was ultimately “free” for almost all youth teams: the Turven, Benjamins and Minis matches were canceled and competition matches were also canceled for the Juniors and Colts due to fields that were unfit to play or teams that had not trained much together since the Christmas holidays. The closed field in Wageningen also seemed to throw a spanner in the works for the Cubs, but fortunately the opponent, the second Cubs team of The Dukes from Den Bosch, was willing to open the artificial grass field early in the morning for a nice game. on the Bossche Wal.

So we got in the car early on Saturday January 13 and off to Brabant. There the team played a great match led by referee Joop Wijdeven. The first Wageningen try came within 5 minutes; three more would be pressed in the first half. In the second half the opponent had also warmed up and managed to score a try and a conversion, but the speed of the Wageningen players on the artificial grass field was phenomenal. Final score: 32-7 for Wageningen. After the match, the players complimented each other and the Men/Women or the match were chosen while enjoying a sandwich. Thanks again to The Dukes for their hospitality, and we hope that we can have just as much fun again at the rematch in April!