New Year’s reception

Op zondag 7 januari 2024 luidde Rugby Club Wageningen het nieuwe jaar in met een receptie in de Stal. Voorafgaand organiseerde de technische commissie een traditionele Oliebollenloop, om de conditie weer terug te vinden na de kerstvakantie. Na een warming up met een potje Hollandse Leeuwen renden de allerkleinsten een rondje sportpark, de oudere jeugd en senioren één of zelfs twee rondjes over de Eng. Een aantal oude ballen en ouders sloeg de loop over en meldde zich direct in het clubhuis.

Na een korte toespraak van voorzitter Irene van der Heijden, een toast met bubbels en een oliebol (vers gebakken door de familie Giesling) hield Richard Veldman een veiling voor het goede doel, de Stichting Nazorg Sport Gehandicapten. Al meer dan 30 jaar is Rugby Club Wageningen verbonden aan deze stichting, die sporters ondersteunt die blijvend geblesseerd raken door rugby. Helaas heeft de rugbyclub zelf in 1999 met de blessure van Floris Enninga ook veel contact gehad met de stichting. Op dit moment zijn Joop Wijdeven, scheidsrechter en oud voorzitter van RCW en Marga Deenen, ook oud voorzitter RCW, bestuursleden bij de stichting. 

Onder de hamer kwamen onder andere tripshirts, een dames trip survival kit, professioneel gereedschap, keukengerei etc.; daarmee werd 670 euro opgehaald voor de stichting, een fantastisch bedrag. Daarna werd er nog een tijd gezellig geborreld en bijgepraat. Iedereen bedankt voor het meelopen, proosten en bieden!

On Sunday January 7, 2024, Rugby Club Wageningen rang in the new year with a reception in the Stal. The technical committee organized a traditional Oliebollenloop to regain fitness after the Christmas holidays. After warming up with a game of Dutch Lions, the little ones ran a lap around the sports park, the older youth and seniors ran one or even two laps across the Eng. A number of old balls and parents skipped the run and immediately reported to the clubhouse.

After a short speech by chairman Irene van der Heijden, a toast with bubbles and an oliebol (freshly baked by the Giesling family), Richard Veldman held an auction for charity, the Stichting Nazorg Sport Gehandicapten. For more than 30 years, Rugby Club Wageningen has been affiliated with this foundation, which supports athletes who sustain permanent injuries due to rugby. Unfortunately, the rugby club itself also had a lot of contact with the foundation in 1999 when Floris Enninga was injured. Joop Wijdeven, referee and former chair of RCW, and Marga Deenen, also former chair of RCW, are currently board members of the foundation.

Trip shirts, a ladies trip survival kit, professional tools, kitchen utensils, etc. came under the hammer; 670 euros were raised, an incredible amount. Afterwards there was time for drinks and catching up. Thanks everyone for participating, toasting and bidding!