Lions v Bears

Afgelopen zondag gingen de Purple Lions ten strijde tegen de Lady Bears in Groningen. Onze geweldige teamgenote Buurman bood aan om bij haar ouders te logeren en zo op zaterdag een deel van de rit naar het noorden te maken, waardoor we samen een leuke tijd hadden, inclusief een dropping ‘s nachts. Na een goede nachtrust en een kampioenenontbijt waren we klaar om de Lady Bears aan te pakken. De zon scheen en al snel in de wedstrijd konden we scoren met een prachtige back line move. De wind zorgde voor een extra uitdaging in het passen en er werd veel gescrumd. De Lady Bears hebben een erg sterke pack, maar wij hebben ook hard gevochten! Onze tegenstanders kwamen sterk terug in de tweede helft, waardoor we tot het einde onder druk stonden, vooral in de rucks. We slaagden erin ons tempo en onze verdedigingslinie vast te houden en eindigden met een prachtige overwinning van 17-50. Bedankt Lady Bears voor een mooie wedstrijd en een geweldige derde helft, we zien jullie binnenkort op het Groningen 10s toernooi!

Sunday April 7, the Purple Lions went to compete against the Lady Bears in Groningen. Our awesome teammate Buurman offered us to stay at her parents house and thus do part of the drive up north on Saturday, creating a lovely bonding time including a dropping at night. After a good night of sleep and a breakfast of champions we were ready to tackle the Lady Bears. The sun was shining and quickly into the game we were able to score with a beautiful back line move. The wind added an extra challenge in the passes and a lot of scrumming was done. The Lady Bears have a really strong pack but we fought hard as well! Our opponents came back strong in the second half, putting us under pressure especially in the rucks, until the end. We managed to keep our pace and defensive line ending on a beautiful win of 17-50. Thank you Lady Bears for a lovely game and a great third half, we will see you very soon at the Groningen 10s tournament!