TBM refs in opleiding

210 spelers in de leeftijd van 6 tot 14 jaar stonden op zaterdag 13 april te popelen om in een heerlijk voorjaarszonnetje een sportieve strijd aan te gaan. Daarnaast waren er 14 fris opgeleide TBM referees die ze daarin mochten begeleiden. De week ervoor waren enkele ouders en oudere jeugdspelers met de neus in de spelregels gedoken om voor iedere categorie (T, B en M) precies te weten wat er wel en wat er nog niet van toepassing is. De Turven spelen tagrubgy, bij de Benjamins wordt voor het eerst getackeld en gekickt en bij de Mini’s is er een contested scrum, wordt er met hands off en line-out gespeeld. En naast wat huiswerk met een toets, moesten ze ook nog eens behoorlijk vroeg in de Stal zijn om de laatste puntjes op de i te zetten onder leiding van Michael Assman, de hoofdscheidsrechter van de rugbybond.

Samen met hulpouders had de jeugdcommissie de uitdaging om voor alle coaches, trainers en meegereisde ouders genoeg koffie te zetten. Voor bij de koffie waren er een paar lekkere cakes gebakken, die erbij verkocht worden om een extra centje in de jeugdpot te brengen. Mocht je het leuk vinden om af en toe wat lekkers te bakken (maar het niet allemaal zelf op te willen eten), doneer dan ‘homebake’ aan de club op thuisdagen!

Het was een heerlijke zaterdag, met een lekkere temperatuur en een heerlijk zonnetje. Een prachtig gezicht om zoveel velden gevuld te zien met rugby. En dit was nog maar het opstapje naar het bevrijdingstoernooi op 25 mei, want dan verwachten we 440 rugby’ers en veel supporters!

On Saturday April 13, 210 players aged 6 to 14 years were eager to compete in a sporting battle in the lovely spring sun. In addition, there were 14 freshly trained TBM referees who could guide them. The week before, some parents and older youth players had delved deeply into the rules of the game to know exactly what does and does not yet apply for each category (T, B and M). The Turven play tag rubgy, the Benjamins tackle and kick for the first time and the Minis play a contested scrum and with hand-offs and line-outs. In addition to some homework with a test, they also had to be at de Stal quite early to put the finishing touches under the supervision of Michael Assman, the chief referee of the rugby union.

Together with parent helpers, the youth committee had the challenge of making enough coffee for all coaches, trainers and accompanying parents. A few delicious cakes were baked for coffee, which were sold to raise extra money for the youth fund. If you like to bake something delicious every now and then (but don’t want to eat it all yourself), donate ‘homebake’ to the club on home days!

It was a wonderful Saturday, with a nice temperature and lovely sunshine. A beautiful sight to see so many fields filled with rugby. And this was just the stepping stone to the liberation tournament on May 25, when we expect 440 rugby players and many supporters!