Junioren tegen Breburg

Op zaterdag 5 november 2022 ging de wereldreis naar het zonnige zuiden of te wel naar Tilburg waar we de strijd aan gingen met het Cluster Tilburg-Breda, die als laatste in de poule staan. Dus volgens de mannen op de achterbank gingen we die wel effe winnen of, op een andere achterbank, “als we dit niet winnen kunnen we beter stoppen met rugbyen”.

Versterkt met de Cubs Petr en Kick zijn we lekker gaan ballen en scoorden binnen 10 minuten 2 try’s. Zou het een easy 45-0 worden? Nou echt niet, onze pechvogel probeerde even of hij net zo’n flexibele nek heeft als een struisvogel, maar helaas niet dus en vertrok onder applaus van het veld. En zo werd de scrum gehusseld en de Cubs in het veld gezet en weer door. De Bredase Tilburgers gingen aardig te keer met hun voorwaartsen, waardoor al onze spelers heel veel moesten tackelen om ze te stoppen. Thijs was gelukkig weer beter en hij vloog alles aan wat ook maar bij hem in de buurt kwam. Jonah was aan het einde helemaal op stoom en liep even door de muur van tegenstanders op de try-line heen en drukte de bal er over heen.

Jeremy en Femke waren weer trots dat iedereen de knieën zwart had en er zo goed als één team samen werd gespeeld. Een dikke boks voor alle spelers. Bram werd door de tegenstanders als de “man of the match” gekozen en mocht een (ik denk icetea) adje drinken.