Wedstrijdverslag 4 december 2016 dames

Afgelopen zondag was de laatste ‘Super Sunday’ van 2016. En wat voor één! Voordat de Wageningse dames konden beginnen aan een warming-up, hadden de ‘Purple Panthers’ een overwinning weten te boeken tegen ’t gooi 4. Waardoor ze van de laatste plaats af zijn gekomen! Of dit de dames heeft geïnspireerd, de teammeeting van een poosje geleden of het vooruitzicht op de komst van Sinterklaas, de dames in het paars begonnen hoe dan ook sterk aan de wedstrijd tegen RUS 2. Er stond een relatief onervaren lijn. Maar met Judith op fullback (welkom terug!), Femke als flanker, Connie als tweede rijer en Marjolein (in de tweede helft) als eerste center, stond er menig rugbyjaar op het veld. De eerste werd gekenmerkt door aanvallend spel, de dames van Wageningen waren met name op de speelhelft van RUS te vinden. Geheel tegen de verhoudingen in, viel de eerste try aan Utrechtse zijde. Even later werd de stand rechtgetrokken door een mooie try van Manon. Hoewel haar eerste try een voorwaartse-try was, kan deze als de eerste back-try van Manon de boeken in. De conversie werd raak geschoten door Eline. De volgende try viel ook aan Wageningse zijde en kwam op naam van Femke, die met een schitterende run door de verdediging van RUS heen brak. Even later ging het wat meer gelijk op. De scrums van RUS waren erg sterk. Mede daardoor werd een try gescoord door de Utrechtse dames. Het antwoord daarop volgde snel, met een try van de Wageningse scrumhalf en tevens captain, Piet. En vervolgens een try van Romy die zich dankzij haar lengte samen met de bal, na een schitterende run van debutant Siri, nog net over de lijn kon werpen. De eindstand werd bepaald door de Wageningse captain, die haar tweede try van de wedstrijd op haar naam schreef (27-10). Als ik de wedstrijd in één woord zou moeten samenvatten zou het off-load zijn, al mochten de hand-offs er ook zeker wezen. Siri, die haar eerste wedsrijd speelde, werd benoemd als ‘woman of the match’ door zowel RUS als RCW. Twee keer ‘woman of the match’ kwam in dit geval niet zo verkeerd uit, zo kon Siri laten zien dat ze best een biertje in één keer op kan drinken. Ruimte voor verbetering laten we maar zeggen.  De derde helft werd wederom ruimschoots gewonnen door de dames uit Wageningen, door zowel het enthousiasme van de Wageningse dames als de zangskills van ‘oud-lijk’ Connie. En toen Sinterklaas binnen kwam na de (moeizaam) gewonnen wedstrijd van Heren 1 was de ‘Super Sunday’ helemaal compleet. Volgend weekend zijn de Wageningse dames te vinden in het prachtige Brugge voor een vriendschappelijk potje rugby. De volgende competitiewedstijd staat op de planning voor 18 December, uit tegen de Hookers in het pittoreske Middelburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *