Eerste competitiewedstrijd RCW Cubs

Op zaterdag 17 september speelden de Cubs hun allereerste competitiewedstrijd als eigen team, tegen RC Eemland in Amersfoort. Na een rommelige start wisten onze Cubs de eerste punten op het scorebord te zetten. De voorsprong was van korte duur, want na een mooie try van de tegenstander stond het bij rust 7-5 voor Eemland. Kort na hervatting was het Quinn die zijn eerste Wageningse try ooit wist te drukken, na een indrukwekkende run dwars door de defensie van Eemland. Niet lang daarna volgde nog een try voor Wageningen, met een benutte conversie. De laatste 10 minuten werd het nog spannend, nadat een van de spelers van Wageningen even 5 minuten rust mocht nemen van de scheidsrechter. De 14 spelers die nog op het veld stonden hebben als team gestreden om ervoor te zorgen dat de allereerste competitie wedstrijd van de RCW Cubs eindigde met 7-17. Coach Vincent Hoksbergen is trots op zijn spelers voor deze mooie prestatie en gaat deze week weer hard met ze trainen om als team nog beter te worden.

On Saturday, September 17, the Cubs played their first ever league game as a single team, against RC Eemland in Amersfoort. After a messy start, our Cubs managed to put the first points on the scoreboard. The lead was short-lived, as after a nice try from the opponent it was 7-5 for Eemland at halftime. Shortly after the restart it was Quinn who managed to make his first Wageningen try, after an impressive run right through the Eemland defense. Not long after, another try for Wageningen followed, with a used conversion. Things got tense in the last 10 minutes, after one of the players from Wageningen was allowed to take a 5 minute break from the referee. The 14 players still on the field battled as a team to ensure that the RCW Cubs’ first-ever league game ended 7-17. Coach Vincent Hoksbergen is proud of his players for this great achievement and will train hard with them again this week to improve as a team.