RCW Ladies vs Dukes

Zondag 26 maart mochten we in een regenachtig Den Bosch het opnemen tegen de Dukes! In de eerste helft speelden we veel op hun helft. Dit was te danken aan het goede teamwork en sterke scrums. Ook in de rucks waren we sterk, we wisten vaak de bal te stelen door hen te overrucken. Dit eindigde in een try van onze kant, gemaakt door Veerle. Later greep de tegenstander zijn kans en maakte een mooie interceptie, wat resulteerde in een try voor hen. Beide teams bleven keihard werken. Door goede teamwork wisten we de tryline bijna opnieuw te bereiken. Anouk rook de tryline al en begon te kruipen om de try te maken, maar de scheids was het niet eens met deze zet. Later compenseerde ze deze creatieve move door alsnog een mooie try te drukken.

De tweede helft begon erg goed met een geweldige dive van Marianne op de tryline. De Dukes bleven echter ook hard werken, wat resulteerde in een try voor hen. De wedstrijd bleef spannend, we liepen bijna gelijk op. Later in de wedstrijd brak Siri door en wist ze veel meters te winnen. A3 maakte dit af door de try te drukken. De rest van de wedstrijd is er door beide kanten hard gewerkt, dit resulteerde in een laatste try. Marjolein deed haar welbekende dummy naar de lijn en beloonde het harde werken door een try te drukken.

Siri kickte 2 conversies tussen de palen. Dit resulteerde in een score van 29-12 voor ons, onze 2e winst in de promotiepoule! Met nog 4 wedstrijden te gaan in de promotie poule wordt het erg spannend, als we onze top 4 positie weten te behouden promoveren we namelijk! Zondag 2 april spelen we thuis tegen URC – kick-off 1 uur, komt allen supporteren!

Sunday March 26 we drove to Den Bosch for another game against the Dukes! We were all a bit nervous because we expected a tough game. Most of our players were back from their injuries, so everyone was really ready to play. The opponent showed up with 13 players, so we started with 14 against 13.

In the first half, we played a lot on their half. The teamwork was great and the forwards did great work in the scrums. Also the rucks were really strong, we overrucked them a lot of times. This ended up in a try from our side, made by Veerle. Later the opponent took their chance and made an awesome interception, what ended up in a try for them. Both teams kept working hard. Our amazing teamwork made it possible to reach the tryline almost again. Anouk smelled the tryline already and started crawling to make the try, but the ref obviously didn’t agree with this move. Later she compensated this creative move by making a real try.

The second half started very well with an amazing dive of Marianne on the tryline. After this the opponent broke trough and made a try as well. Later in the game Siri made use of an opportunity after a dropped ball and gained a lot of meters. A3 finished this work by making the try. Trough the rest of the game both teams worked really hard and this resulted in another try. Marjolein did her well-known dummy to the line and went by herself to finish the teamwork.  

Siri kicked 2 conversions between the poles, this resulted in a score of 29-12 for us, our second win in this promotion poule! We keep working hard and growing as a team, this is promising for the last 4 games. The woman of the match and the Sunday birthday girl was Anouk.