Internationaal toernooi voor de Mini’s

Op zaterdag 17 juni reisden 20 Wageningse Mini’s af naar Enschede voor een zonovergoten internationaal toernooi bij ERC’69. Rugby Club Wageningen speelde met een eigen team, maar een aantal van onze Mini’s versterkte ook de Duuvels. De eerste wedstrijd wist RCW Zwolle op 1-1 te houden, maar bij hun internationale debuut tegen Wiedenbrück bleken de Oosterburen een maatje te groot: 7-0. Uiteindelijk werd RCW daarmee vierde in de poule. Door voortijdig vertrek van de Dragons (het vooruitzicht van een confrontatie met Paars deed ze wellicht besluiten met de staart tussen de benen naar Hengelo te vluchten?) leek het toernooi voorbij, maar dankzij de sportieve inzet van gecombineerd Wiedenbrück en Zwolle kon toch nog een laatste partij worden gespeeld. Met forse hulp van RCW streden de Duuvels uiteindelijk om de derde plek tegen Zwolle. Er was een verlenging nodig om een beslissing te forceren. Door een golden try van Olivier Schuil (RCW) namen onze Gelre-vrienden het brons mee naar Zevenaar!

On Saturday 17 June, 20 Wageningen Minis traveled to Enschede for an international tournament at ERC’69. Rugby Club Wageningen played with its own team, but a number of our Minis also strengthened the Duuvels. RCW Zwolle managed to keep the first match at 1-1, but at their international debut against Wiedenbrück, the eastern neighbors turned out to be a size too big: 7-0. RCW ended up fourth in the group. Due to the premature departure of the Dragons (the prospect of a confrontation with Purple perhaps made them decide to flee to Hengelo with their tail between their legs?) the tournament seemed over, but thanks to the sporting efforts of combined Wiedenbrück and Zwolle, a last party are played. With considerable help from RCW, the Duuvels eventually battled for third place against Zwolle. An extension was needed to force a decision. Thanks to a golden try by Olivier Schuil (RCW), our Gelre friends took the bronze to Zevenaar!