Hoe Eindhoven te vroeg en Wageningen te laat was

De wedstrijd van de Wageningen dames tegen Eindhoven startte op zondag 6 november niet helemaal volgens plan. De wedstrijd zou volgens onze uitnodiging om 14:30 uur beginnen, maar op e-rugby stond de tijd van 13:00 uur.  Zo stonden de dames van Eindhoven om kwart voor 12 al te trappelen voor het clubhuis. Gelukkig was Hans al aanwezig, omdat hij de rotzooi op stond te ruimen na de inbraak van zaterdagnacht. Hans regelde dat het Wageningen-team in no-time opgetrommeld werd. Uiteindelijk werden ook de lines-men en de ref op tijd bereikt . Nadat alle Wageningen speelsters uit de hele omgeving werden opgehaald en binnengesleept kon de wedstrijd met 15 tegen 15, om 13:30 beginnen.

We praten niet meer over de eerste helft. Laten we stellen dat er veel geleerd werd.

In de tweede helft weerde Wageningen zich kranig. Uiteindelijk werd als één team geknokt voor iedere bal en iedere meter. Het grootste deel van de tweede helft werd gespeeld op de helft van Eindhoven. Met de creatieve opstelling op basis van de beschikbare spelers was er ook een boel te proberen en te leren. Jolien was eerste center en speelde daar zeer verdienstelijk. Jolien op snelheid is niet door één tegenstander te tackelen, dus ze wist in haar eentje de fly-half en eerste center te binden.

Uiteindelijk speelde iedereen een goede wedstrijd. Kim maakte alle tackles op mensen op snelheid, Bo als full-back pakte iedereen die per ongeluk doorbrak en als er dan nog iemand op snelheid doorliep omdat ze vanuit een off-load een bal had gekregen, dan was daar altijd Eline nog. Eline was de enige die de hele wedstrijd aan stond en haar longen uit haar lijf liep om alle doorgebroken en buitenom lopende spelers te achterhalen. Zij werd dan ook zeer verdiend alweer “woman of the match”.

Eervolle vermeldingen zijn er natuurlijk ook voor alle anderen die 80 minuten keihard gewerkt hebben om in de tweede helft de verdediging dicht te houden. Belangrijker nog, er werd in de tweede helft veel aangevallen door Wageningen. Scrums werden against head gewonnen, mauls werden 10 meter de helft van Eindhoven op gezet en rucks werden met gemak gewonnen.

Het mocht uiteindelijk niet baten. Ondanks een goede tweede helft verloor Wageningen ook de tweede helft met 0-7. Jammer dat er in de eerste helft al 69 punten gemaakt waren door Eindhoven…

De derde helft werd uiteraard gewonnen door Wageningen, waarmee de dames van Wageningen nog steeds ongeslagen zijn in de derde helft.