Ladywasps maatje te groot voor rugbydames WAD 2.0

11058482_914359481941295_737107012881625723_nVoor de laatste keer dit seizoen traden de rugbydames van WAD 2.0 aan tegen de Nijmeegse Ladywasps. Ditmaal vond de wedstrijd plaats in Arnhem. Met flink veel supporters langs de lijn was het dan ook aan de dames om een mooie wedstrijd neer te zetten.

De eerste helft weerden de dames zich kranig. Er werden aanvallen opgezet en er werd goed verdedigd. Dit bleek echter niet genoeg om te voorkomen dat de Ladywasps drie tries scoorden.

De laatste vijftien minuten werd het spel gedomineerd door de dames van WAD 2.0. De dames waren voortdurend in de aanval en er werd hard gewerkt.

Helaas leverde deze fase van de wedstrijd geen try op voor de dames van WAD 2.0.

Na de rust begonnen de dames gemotiveerd aan de tweede helft. Deze verliep echter niet zoals gehoopt. Het spel verliep erg rommelig en de verdediging van WAD 2.0 was zeer chaotisch waarbij veel tackles gemist werden. De Ladywasps maakten gretig gebruik van de chaotische verdediging en wisten nog vier tries te drukken. Dit bracht de eindstand op 0-43.

WADje van de wedstrijd is Niki Joosten die haar mannetje stond op de wing en een prachtige tackle maakte.

De Ladywaspen benoemde full-back Katharina Bohne tot woman of the match van de tegenstander omdat ze zeer sterk tackelde en het spel van de Ladywaspen in de war gooide.

Teleurgesteld door het resultaat van deze wedstrijd staat de dames dit seizoen nog één wedstrijd te wachten. Volgende week zondag spelen de dames wederom in Arnhem waar ze alles zullen geven om de overwinning binnen te slepen tegen de dames van RUS2.