Hoe Eindhoven te vroeg en Wageningen te laat was

De wedstrijd van de Wageningen dames tegen Eindhoven startte op zondag 6 november niet helemaal volgens plan. De wedstrijd zou volgens onze uitnodiging om 14:30 uur beginnen, maar op e-rugby stond de tijd van 13:00 uur.  Zo stonden de dames van Eindhoven om kwart voor 12 al te trappelen voor het clubhuis. Gelukkig was Hans al aanwezig, omdat hij de rotzooi op stond te ruimen na de inbraak van zaterdagnacht. Hans regelde dat het Wageningen-team in no-time opgetrommeld werd. Uiteindelijk werden ook de lines-men en de ref op tijd bereikt . Nadat alle Wageningen speelsters uit de hele omgeving werden opgehaald en binnengesleept kon de wedstrijd met 15 tegen 15, om 13:30 beginnen. 

We praten niet meer over de eerste helft. Laten we stellen dat er veel geleerd werd.

In de tweede helft weerde Wageningen zich kranig. Uiteindelijk werd als één team geknokt voor iedere bal en iedere meter. Het grootste deel van de tweede helft werd gespeeld op de helft van Eindhoven. Met de creatieve opstelling op basis van de beschikbare spelers was er ook een boel te proberen en te leren. Jolien was eerste center en speelde daar zeer verdienstelijk. Jolien op snelheid is niet door één tegenstander te tackelen, dus ze wist in haar eentje de fly-half en eerste center te binden.

Uiteindelijk speelde iedereen een goede wedstrijd. Kim maakte alle tackles op mensen op snelheid, Bo als full-back pakte iedereen die per ongeluk doorbrak en als er dan nog iemand op snelheid doorliep omdat ze vanuit een off-load een bal had gekregen, dan was daar altijd Eline nog. Eline was de enige die de hele wedstrijd aan stond en haar longen uit haar lijf liep om alle doorgebroken en buitenom lopende spelers te achterhalen. Zij werd dan ook zeer verdiend alweer “woman of the match”.

Eervolle vermeldingen zijn er natuurlijk ook voor alle anderen die 80 minuten keihard gewerkt hebben om in de tweede helft de verdediging dicht te houden. Belangrijker nog, er werd in de tweede helft veel aangevallen door Wageningen. Scrums werden against head gewonnen, mauls werden 10 meter de helft van Eindhoven op gezet en rucks werden met gemak gewonnen.

Het mocht uiteindelijk niet baten. Ondanks een goede tweede helft verloor Wageningen ook de tweede helft met 0-7. Jammer dat er in de eerste helft al 69 punten gemaakt waren door Eindhoven…

De derde helft werd uiteraard gewonnen door Wageningen, waarmee de dames van Wageningen nog steeds ongeslagen zijn in de derde helft.

 

Dames van WAD 2.0 winnen verdiend tegen Dwingeloo

De rugbydames van WAD 2.0 speelden afgelopen zondag tegen de dames van Dwingeloo bij thuiswedstrijd in Doetinchem.

De frisse wind van afgelopen zondag hield de dames niet tegen om het rugbyveld op te gaan, ditmaal in Doetinchem. Ze namen het op tegen de dames van Dwingeloo, tegen wie er al eerder een mooie wedstrijd is gespeeld.

Ze moesten even opwarmen in het begin, maar er werd goed gescrumd en hard gemauld door beide teams. Na de eerste spannende 40 minuten hadden de dames van WAD 2.0 een voorsprong weten op te bouwen van 10 punten.

De tweede helft van de wedstrijd zetten beide teams nog een tandje bij. Na enige tijd rond het midden van het veld te hebben gespeeld, lukte het de WADjes om nog twee trys te scoren, en daarmee de wedstrijd te eindigen met 20-7!

Beide teams bedankten elkaar voor de mooie wedstrijd en deelden een goede derde helft, voor de dames van Dwingeloo weer terug naar huis gingen.

Komende twee zondagen hebben de dames van WAD 2.0 even een wedstrijdpauze. Op zondag 21 februari spelen zij de volgende wedstrijd weer, dan nogmaals tegen de Nijmeegse Obelix dames.

image-5681667
(bron: http://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/rugbydames-wad-2-0-pakken-winst-in-doetinchem-1.5681668)

Bloedstollende strijd tussen WAD 2.0 en The Dukes/Octopus.

Afgelopen zondag speelden de rugbydames van WAD 2.0 tegen The Dukes/Octopus in een uitwedstrijd in Den Bosch.

Het druilerige weer van afgelopen zondag hield de dames van WAD 2.0 niet tegen om het rugbyveld op te gaan, dit keer in Den Bosch. De wedstrijd tegen The Dukes/Octopus beloofde spannend te worden, aangezien WAD 2.0 vorige keer de winst lieten liggen op één try verschil.

Ze hebben hard gevochten, beide teams zetten een goede prestatie neer, maar na 80 minuten spelen lukte het WAD 2.0 nét niet om de winst te behalen; de wedstrijd eindigde met 34- 39 voor The Dukes/Octopus.

Na de wedstrijd deelden beide teams een biertje (of frisje) in het clubhuis van The Dukes, waar The Woman of the Match werd uitgeroepen alvorens weer huiswaarts te keren.

Volgende zondag, 31 januari, speelt WAD 2.0 tegen RC Dwingeloo in Doetinchem.

image-5660052
(bron: http://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/spannende-match-wad-2-0-tegen-the-dukes-octopus-1.5660053 )

WAD 2.0 verliest nipt van Nijmeegse concurentes

Amarins, één van onze tweederijers, deelt hieronder haar observaties, ervaringen en herinneringen van de wedstrijd van afgelopen zondag:
Op deze koude zondagmorgen was het nog maar de vraag of er wel gespeeld kon worden of dat de wedstrijd vanwege de vrieskou werd afgelast. De WADjes wilden echter graag op het veld staan en al snel klonk het verlossende woord: De wedstrijd zou gespeeld worden, echter wel in Wageningen!
Om 13.00 uur startte de wedstrijd tegen de dames van Obelix en was het meteen vanaf het begin aan. Er werden harde tackels gemaakt en al snel volgde de eerste van vele scrums. De WADjes waren even overdonderd door dit geweld. De eerste dame van Obelix kwam over onze tryline en drukte een try. Het leek wel alsof iedereen hierdoor nog even extra wakker werd geschud. Hierna werd er nog harder gewerkt door de dames van WAD 2.0, want dit zou wel even recht gezet moeten worden.
Het harde werken werd beloond en al snel kwam er een goede bal in de lijn terecht, waarna Willemijn na een prachtige run over het veld de kans schoon zag om een try te drukken. Ook Sheilla als eerste center maakte heel wat indruk door haar snoeiharde tackels, waarbij ze de lijnspelers van Obelix behoorlijk onder druk zette. Daarna golfde het spel op en neer en werden er try’s gedrukt door zowel de tegenstanders als door WAD 2.0.
Na 40 minuten klonk het fluitsignaal voor half time en was de score inmiddels opgelopen tot 17-17! In de rust werd er thee uitgedeeld (hulde daarvoor!) en werden er een aantal spelers gewisseld. Het blijkt maar weer dat alle WADjes multi-inzetbaar zijn, want onze winger Piet werd gepromoot tot flanker (Piet; ja maar, hoe moet dit dan?) en Melanie speelde haar tweede competitiewedstrijd als hooker!
De tweede helft van de wedstrijd werd steeds spannender, Obelix begon meer op de voorwaartsen te spelen en ruck na ruck na ruck volgde. Het was behoorlijk zwoegen voor WAD 2.0, maar zowel aanvallend als verdedigend werd er uitmuntend gespeeld door beide teams. Aan beide kanten werden try’s gescoord en uiteindelijk was het tien minuten voor het einde van de wedstrijd nog steeds gelijkspel! Het zou er om gaan spannen wie er met de overwinning naar huis zou gaan. Vlak voor het einde wist de tegenstander dan toch door de verdediging van WAD 2.0 door te breken er werd de wedstrijd beslist.
27-32 voor Obelix was de eindstand, maar WAD 2.0 kon met een goed gevoel gaan douchen en beginnen aan de derde helft! Er was een knap potje rugby gespeeld en dat werd gevierd met de nodige biertjes. Piet werd WADje van de Wedstrijd. Nog een speciale vermelding is voor Irene, die haar laatste wedstrijd speelde, voordat ze straks vertrekt om te gaan studeren in Denemarken.
image-5639001

Ladywasps maatje te groot voor rugbydames WAD 2.0

11058482_914359481941295_737107012881625723_nVoor de laatste keer dit seizoen traden de rugbydames van WAD 2.0 aan tegen de Nijmeegse Ladywasps. Ditmaal vond de wedstrijd plaats in Arnhem. Met flink veel supporters langs de lijn was het dan ook aan de dames om een mooie wedstrijd neer te zetten.

De eerste helft weerden de dames zich kranig. Er werden aanvallen opgezet en er werd goed verdedigd. Dit bleek echter niet genoeg om te voorkomen dat de Ladywasps drie tries scoorden.

De laatste vijftien minuten werd het spel gedomineerd door de dames van WAD 2.0. De dames waren voortdurend in de aanval en er werd hard gewerkt.

Helaas leverde deze fase van de wedstrijd geen try op voor de dames van WAD 2.0.

Na de rust begonnen de dames gemotiveerd aan de tweede helft. Deze verliep echter niet zoals gehoopt. Het spel verliep erg rommelig en de verdediging van WAD 2.0 was zeer chaotisch waarbij veel tackles gemist werden. De Ladywasps maakten gretig gebruik van de chaotische verdediging en wisten nog vier tries te drukken. Dit bracht de eindstand op 0-43.

WADje van de wedstrijd is Niki Joosten die haar mannetje stond op de wing en een prachtige tackle maakte.

De Ladywaspen benoemde full-back Katharina Bohne tot woman of the match van de tegenstander omdat ze zeer sterk tackelde en het spel van de Ladywaspen in de war gooide.

Teleurgesteld door het resultaat van deze wedstrijd staat de dames dit seizoen nog één wedstrijd te wachten. Volgende week zondag spelen de dames wederom in Arnhem waar ze alles zullen geven om de overwinning binnen te slepen tegen de dames van RUS2.

Matige start met sterk einde voor rugbydames WAD 2.0

IMG-20150223-WA0001Met een grotendeels uit voorwaartsen bestaand team vertrokken de rugbydames van WAD 2.0 op zondag 22 februari naar Nijmegen voor de inhaalwedstrijd tegen de Ladywasps. Het beloofde een mooie dag te worden met een heerlijk potje rugby in het vooruitzicht. Aangekomen in Nijmegen bleek de zon helaas niet door te komen. Dit drukte het enthousiasme echter niet en na een stevige warming-up waren de dames dan ook klaar voor de wedstrijd.

 

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd kenmerkte zich door matig spel van WAD 2.0. De verdediging was slordig en er werd weinig gecommuniceerd. De Ladywasps maakten hier gretig gebruik van waardoor de dames van WAD 2.0 al snel drie tries om de oren kregen.
Na deze tries kwam er wat meer pit bij de dames van WAD 2.0 wat tot verschillende aanvallen leidde. De sterke verdediging van de Ladywasps stond echter niet toe dat de dames de eerste helft nog een try drukte. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het spel even stilgelegd i.v.m. een heftige blessure van een van de Ladywasps (scheenbeen- en enkelbreuk).
Tijdens de rust is er een knop omgegaan bij de dames van WAD 2.0 want de tweede helft speelden ze sterk. Er werd beter gecommuniceerd en de dames waren veel sterker in rucks. De snel opvolgende rucks werden al snel beloond met de eerste try voor de dames van WAD 2.0. Deze try werd gedrukt door Christel Mehagnoul. Zij werd later ook door de Ladywasps uitgeroepen tot woman of the match van de tegenstander.
De rest van de tweede helft bleef WAD 2.0 sterk zowel aanvallend als verdedigend. Helaas bleef het bij één try. De uiteindelijk eindstand is 51-5. WAD-je van de wedstrijd is wrecking ball Willeke Gussinklo, met name door haar sterke voorwaartsenwerk. Speciale vermelding is er voor Sacha van Dalen die als super sub meespeelde.
Volgende week treden de dames aan tegen de All Blues. Ook dit belooft een mooie wedstrijd te worden waarin de dames moeten laten zien wat ze in hun mars hebben.